Sport
2015. október 12.

Karate szombat

Tizenhat szakosztály közel 120 sportolója nevezett a X. IJKA (International Japanese Karate Association) nyílt országos bajnokságára, amit a Péter Gábor vezette oroszlányi Shotokan Karate Klub szervezett, és amelyen Lazók Zoltán polgármester is üdvözölte az indulókat.

Mint elmondta: a versenyzők olyan harcművészeti ágban mérik össze tudásukat, amelyhez szükség van az önfegyelemre, a speciális állóképességre, a jó taktikai érzékre, a küzdeni tudásra és a pontos technikai kivitelezésre.

- Ennek a versenynek lesznek győztesei és lesznek vesztesei. A győztesek legyenek büszkék eredményükre, mert ez is bizonyítja, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét, de a vesztesek se legyenek szomorúak, mert a vesztesek előbb-utóbb győztesek lesznek – biztatta az indulókat a városvezető, aki azt is hozzátette: reméli, hogy egy év múlva, a következő országos versenynek már az az új sportcsarnok ad otthont, amelynek alapkőletételére kedden kerül sor.

A gyermek, ifjúsági, kadet, junior U21 és felnőtt korcsoportok versenyzői Molnár Tamásnak IJKA Magyarország főtitkárának, a verseny főbírájának eligazítását követően katában (formagyakorlatban) és kumitében (egymás elleni küzdelemben) mérték össze tudásukat és felkészültségüket.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek