Sport
2015. október 17.

Foci-foci

Az elmúlt hétvégén – szombaton – lépett pályára Oroszlány felnőtt, és U19-es csapata a megyei I. osztályban a Komárom VSE vendégeként – tájékoztatott Biri Zsolt. A felnőtt mérkőzésen sajnos nem sikerült a bravúr. Az együttes nem tudott pontot szerezni Komárom ellen, akik a bajnokság kezdete óta nagyon jó formában futballoznak, nyolc mérkőzésből nyolcat nyertek, így vezetik a tabellát. 3-0 arányban diadalmaskodtak. Az OSZE felnőtt csapata ezzel a vereséggel 11. a tabellán.

Az U19-es csapat viszont legyőzte esélyesebb ellenfelét, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban. Bognár Attila Tamás, az U19-es csapat edzője így látta a mérkőzést: „Végre elhittük, hogy tudunk mi is focizni, és bátran meg mertük csinálni az 1-1-eket. Jó volt látni a csapategységet, ami eddig hiányzott. Sok távol lévő játékosunk ellenére remekül játszottunk, és az NB 2-es játékosokkal megerősített Komáromot megérdemelten vertük meg idegenben.”

Az U16-os, és U14-es csapat hazai pályán az FC Esztergomot fogadta, amely mindkét korosztályban jelentős játékerőt képvisel. Az U16-os fiatalok egyáltalán nem számítottak esélyesnek. Hat forduló után jelenleg nulla ponttal állnak a bajnokságban, az FC Esztergom csapata viszont a tabella első helyét foglalja el magabiztosan, veretlenül vezetve a bajnoki tabellát.

Ennek ellenére egy nagyon szép támadásnak köszönhetően az OSZE már az első félidő első percében megszerezte a vezetést. Ezt nagyon szép, összeszedett játékkal őrizte egészen a 68. percig, mikor is az esztergomi gárda kiegyenlített. A 80. perctől viszont már kijött a különbség. Az OSZE hibáit kihasználva az FC Esztergomnak 3 gólt is sikerült szereznie, ami eddig egyáltalán nem volt benne a játékban. A találkozó 1-4-re zárult.

Az U14-es csapat nagyon szép játékkal 3-0-ra verte a tabella 3. helyén álló FC Esztergomot. Az OSZE U14 így továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot. Juszkó József, az U14-es csapat edzője a következőképpen látta a mérkőzést: „Az idei bajnokság eddigi legnehezebb mérkőzését játszottuk le szombaton az Esztergom csapatával, ugyanis egy meccs kivételével minden meccsüket megnyerték! A srácok nagyon elszántak voltak, ami már a meccs elején látszott, nem csak azért mert a 15. percig kétszer bevették az ellenfél kapuját, hanem mert folyamatosan nyomás alatt tartották! Ez párosult egy nagyon jó védekezéssel! A második játékrész vége felé volt egy két lehetősége az ellenfélnek, de gólig nem jutottak, ellenben mi egy kontrából megszereztük a 3. gólunkat is, és ezzel bebiztosítottuk a győzelmünket! Hatalmas gratuláció a srácoknak, és külön Hideg Szebinek, aki mesterhármast ért el!

Vasárnap az OSZE Megye III-as gárdája itthon fogadta a Tárkány KSE-t. Az első félidővégén 2-1-es előnyben fordultak, majd a második játékrészben további három góllal növelték előnyüket, ezzel szemben csupán egyet kaptak. A találkozó 5-2-es OSZE győzelemmel zárult, és ezzel a győzelemmel a csapat a tabella 11. helyét foglalja el.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek