Sport
2015. október 18.

Sportnap tizenharmadszor

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg szombaton délelőtt sportnapját, a Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Speciális Szakiskola és Kollégium.

Nagy Ildikó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ oroszlányi tankerületének pályázati és programreferense köszöntötte elsőként a megjelenteket, aki a testmozgás és az egészséges életmód fontosságára hívta fel a figyelmet, majd Lazók Zoltán polgármester arról szólt, hogy: az ilyen és hasonló sportprogramok jelentős szerepet töltenek be a gyerekek életében, hiszen, amennyiben megszeretik ezeket a mozgásokat, akkor ezek beépülhetnek az életvitelükbe, szabadidős tevékenységeikbe, és segíthetik egészségük megőrzését.

A közös bemelegítést követően hat csapat 36 versenyzője állt a rajtvonalhoz a városi és környékbeli iskolákból. A rendezvény a szervezők szándéka szerint többet jelent, mint egy sportdélelőtt, hiszen a vegyes csapatoknak köszönhetően a gyermekek megismerkedhetnek, barátságot köthetnek. Éppen ezért arról is gondoskodtak, hogy a sorfeladatok inkább játékos, vidám hangulatúak legyenek, és senkinek ne szegje kedvét, ha egy-egy „próbatétel” során utolsóként ér célba.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek