Sport
2015. november 08.

Győzelem vendégségben

Egy hullámvölgyből kiigyekvő, és egy jó formában lévő csapat találkozott Bonyhádon, előbbi volt az oroszlányi. A Bonyhád hazai pályája minden szempontból nagyon erős, aki itt nyer, előnyre tehet szert a többiekkel szemben, illetve mielőbb ki kellett javítani a Vasas elleni hazai fiaskót is.

Nagyon koncentráltan kezdődött a mérkőzést, a fiúk fegyelmezettek voltak elöl- hátul, de a kinti dobások továbbra sem igazán sikerültek. Az első negyedet 1 pontos előnnyel zárta az Oroszlány, pár eladott labdának "köszönhetően".

A második etapban sikerült szigorítani a védekezésen, és végre a kinti dobások is jöttek, viszont túlzottan sok támadó lepattanót engedélyeztek az ellenfélnek, melyből rendre eredményesek tudtak lenni, emiatt nem alakult ki nagyobb különbség a félidőre.

Idegesen kezdődött a második félidő, pillanatok alatt felzárkóztak a vendéglátók. Szerencsére az újonnan pályára érkezők új lendületet hoztak a játékba, kilenc pontos előnyre tettek szert röpke két perc alatt. Ekkor nagy birkózás kezdődött a pályán, senki sem tudott élni a lehetőséggel.

A negyedik negyed folyamatos hullámvasút volt. Hol közelebb jött a Bonyhád, hol a vendégek húztak el egy kicsit, de a kritikus pillanatokban mindig volt vezér a pályán, mindig jött valaki, aki hozott egy jó döntést és higgadtan fejezte be a támadást.

Összességében a védekezés segítette át az együttest a holtpontokon, illetve az, hogy feléledt az OSE három pontos potenciálja. A végjáték igazi csapatmunka volt!

Vavra András: „Lélektanilag nagyon fontos mérkőzés volt, rengeteget dolgoztunk a srácokkal az utóbbi két hétben, amelyben ők maximálisan partnerek voltak. Azt hiszem, ennek köszönhető ez a remek diadal, jó alapot adhat a folytatáshoz. Ugyanilyen koncentráltan kell dolgoznunk tovább, bárki is a soron következő ellenfél. Gratutálok a csapatnak és köszönjük lelkes szurkolóink támogatását, akik elkísértek minket erre a mérkőzésre is!”

  • Metal Work Bonyhádi KSE-OSE Lions 78 - 84 (23 - 24, 12 - 19,23 - 17, 20 - 24)
  • Helyszín: Bonyhád (300 néző)
  • Vezette: Gelencsér, Radnóti, Mintál
  • OSE: Wehner 16/6, Tanács 8/6, Keller 2, Kiss 24/6, Hadnagy 4,
  • Csere: Burai 5, Gorzsás 16/6, Ughy 3/3, Lakosa -, Vujovic 6, Bocsárdi -
  • Edző: Vavra András

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek