Sport
2015. november 30.

Eljátszott játék

Mindkét csapat idegesen kezdte a találkozót Törökbálinton. Az oroszlányiak rengeteg üres helyzetet dolgoztak ki, de nem tudtak élni vele. Aztán megnyugodtak a kedélyek, meg a befejezések is pontosabbak lettek, előnnyel zárult a negyed.

A második etapban tovább javult a védekezés, támadásban is megvolt a ritmus, az OSE elérte a 10 pontos különbséget is. A félidő előtti utolsó két percben azonban volt három védekezésbeli kihagyás, fegyelmezetlenség, ezáltal ritmusvesztés, így kezdődhetett minden elölről.

Az utolsó etapban ismét 10 pontra nőtt az oroszlánok javára a különbség, ám ekkor túl sokat foglalkoztak a játékvezetéssel (még ha sokszor jogosan is), ez elvitte a koncentrációt, ismét meccsben volt az MTK, szétesett a csapatjáték. Sokkal kevesebb volt a kialakított helyzet, legtöbbször kikényszerített dobásig jutottak a vendégek, csak úgy, mint az ellenfél, azzal a különbséggel, hogy ők jobb hatékonysággal tüzeltek.

Szoros végjátékban, egálnál volt még egy lehetőség, de a túl korán megkezdett akcióból eladták a labdát, amiből bedobhatta győztes ziccerét a Törökbálint. Egy már megnyert mérkőzést vesztett el az OSE.

Vavra András: „Többször is megnyerhettük volna a mérkőzést, ám 8-10 pontos vezetésnél vagy védekezésbeli kihagyás, vagy könnyelműen eladott labdák, egyénieskedés miatt visszaengedtük a hazaiakat, ahelyett, hogy lezártuk volna a meccset. Még ha olyanok is voltak sokszor a külső körülmények, ha nem a faultra várunk, hanem bedobjuk a ziccereinket, senki nem tudta volna elvenni tőlünk a győzelmet. Ez egy 15 pontos meccs volt, ha magunkkal foglalkozunk. Dolgozunk tovább, tanulni kell a hibákból!”

  • MTK Törökbálint - OSE Lions 72 - 70 (14 - 17, 26 - 22,15 - 22, 17 -9)
  • Helyszín: Törökbálint (150 néző, 80 oroszlányi)
  • Vezette: Válé, Gaál, Sentényi
  • OSE: Wehner 19/9, Tanács 18, VUJOVIC 17/3, Kiss 15/3, Hadnagy
  • Csere: Burai, Gorzsás 4, Lakosa 1, Keller 2, Bocsárdi
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Vujovic

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek