Közélet
2015. december 02.

Mézeskalácsok és adventi koszorúk versenye

Szinte moccanni sem lehetett kedden délután az OKSZÍK kiállítótermében, annyian érkeztek a Mézeskalácsok, adventi koszorúk, díszített fenyőfák 16. kiállításának és versenyének megnyitójára.

Fátrai Márta, a szervező Oroszlány Barátainak Köre elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Lazók Zoltán polgármestert, majd Lódri Csaba méltatta a 25 mézeskalács kollekciót, a 23 adventi koszorút, és azt a hat fenyőfát, amiket a város iskolásai, illetve a Szlovák Klub aktivistái díszítettek fel.

A József Attila iskola harmadikosainak műsorát követően, hivatalosan is megnyílt a tárlat, amelynek mézes alkotásaira a látogatók is leadhatják szavazataikat szombaton 18 óráig. A versenydarabok mellett Zsombolyai Mária és a Hölgy Klub, valamint a foltvarrók munkái díszítik a bemutatót.

Az eredményhirdetésre vasárnap 15 órakor kerül sor, de nem csak ez a program szerepelt kedden Oroszlány adventi rendezvénysorozatában. A borbálai közösségi házban az Örökifjak Klub tartja háromnapos eseményét. A kedd az egészség jegyében telt, szerdán a Baba-Mama Klub tagjai jönnek össze, majd csütörtökön – többek között - egésznapos gyermekprogram és kiállítás várja az érdeklődőket.

Az adventi sorozat szerdai előadásában 17 órakor a Kridlovka Zenekar és a Bránicska Szlovák Gyermek Néptánc Együttes lép színpadra.

A mézeskalács csodákat a „Legfrissebb fotók” menüpontban tekintheti meg!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek