Közélet
2015. december 05.

Ünnepi érzések

Nincsen otthonuk, sokaknak családjuk sincs, de a hajléktalanoknak is át kell érezniük az ünnepek hangulatát – ezzel a mottóval rendezték meg pénteken a hajléktalanszállón immár második alkalommal az egész napos mikulásprogramot.

A szervezők, a szociális szolgálat munkatársai – akik között ott volt a Mikulás és a krampusz is - játékos vetélkedőkkel fogadták elesett embertársainkat, s bizony érdemes volt aktívan részt venni a rendezvényen, ugyanis attól függően voltak elnyerhetők a díjak.

Sok felajánlás érkezett, cégek, magánszemélyek segítették az eseményt, de talán a legértékesebbnek az az egy kiló szaloncukor bizonyult, amit egy autista fiatalember Várpalotáról hozott édesapjával. A Facebook – mint oly sokszor – ismét segített, ugyanis a szponzorok zömében onnan szereztek tudomást a szolgálat akciójáról.

A hajléktalanszálló szolgáltatásait egyébként több mint félszázan veszik igénybe több-kevesebb rendszerességgel, és a környező településekről is felkeresik a tél beálltával az intézményt. Ennél a számnál azonban többen vannak a rászorultak, őket az utcai segítők keresnek fel rendszeresen.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek