Közélet
2015. december 10.

Beszámoltak a romák

Szilágyi Sándor elnöki beszámolójával vette kezdetét az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatása szerda délben a polgármesteri hivatal tanácstermében, ahol az elnökség tagjai mellett ott volt Rajnai Gábor alpolgármester is.

Az önkormányzat a 2014-es önkormányzati választást követően a szervezeti kommunikáció fejlesztésével kezdte munkáját. Erősítették internetes és facebookos jelenlétüket, arra törekedve, minél több emberhez jussanak el programjaik, tevékenységük. Szintén komoly hangsúlyt fektettek a közbiztonság erősítésére, mindhárom elnökségi tag részt vállal a polgárőrség feladatellátásában.

Az elnök beszélt legújabb projektjükről is, aminek keretében egy brikettgyártó gépet kívánnak üzembe állítani a Nyíres-dűlőben lévő szolgáltatóház udvarán. Ennek nemcsak az lenne az előnye, hogy tüzelőanyaggal tudnák ellátni a rászorultakat, hanem az is, hogy 3-4 ember munkalehetőséget kapna.

Irodájuk egyébként minden nap várja a cigányokat, ahol a jogi segítségnyújtás mellett a munkahelykeresésben is segítenek. A közmunkaprogramban idén hat embert tudtak kiközvetíteni, s mint elhangzott, az említettek megvalósításában folyamatos támogatást kapnak a polgármesteri hivatal.

Ez évben megalakították Vörös István alapítványukat. A megyei roma önkormányzat elhunyt elnökéről elnevezett szervezettel karöltve olyan programok valósultak meg többek között, mint a farsangi bál, a roma nap, a gyermeknapi horgászverseny, a burgonya és faosztás, valamint a csatkai kirándulás, de a legnagyobb léptékű rendezvényként azt a balatoni utat említette Szilágyi Sándor, amire három busszal, közel 180-an utaztak nyáron.

Schöffer Antal labdarúgóedző, aki folyamatosan segíti az önkormányzat tevékenységét arról szólt, hogy nagy figyelmet fordítanak a fiatalok sportolására. A súlyemelés mellett az ökölvívás, a triatlon a legnépszerűbb, és természetesen a foci. Utóbbi edzéseit a különböző korosztályokban közel százan látogatják.

Rajnai Gábor alpolgármester hozzászólásában a város önkormányzatának további támogatásáról biztosította a roma közösséget, valamint arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a jövő évi költségvetésben szerepel Oroszlány káptalanfüredi táborának felújítása, s amennyiben az elkészül, ott is lehetőség lesz az üdültetésre.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek