Sport
2015. december 10.

Úszás az egészségért

Gyermekzsivajtól volt hangos szerda délután az oroszlányi uszoda, ahol a gyógyúszásra járó fiataloknak szervezett versenyt az Oroszlányi Pedagógiai Szakszolgálat, amelynek szakemberei a törvényi előírásoknak megfelelően gondozzák ezt a területet a gyógytestneveléssel együtt.

A harmadik alkalommal sorra kerülő megmérettetésre 120 tanuló érkezett, és a város általános iskolásai mellett bokodi és kecskédi gyerekek is rajtkőre álltak, sőt – versenyen kívül – óvodások is bemutatták úszótudásukat.

Mint azt Rajnai Gábor alpolgármester a megnyitón elmondta: a gyógyúszás két oldalról közelíthető meg. Egyrészt oktatási feladatként, a gyógytestnevelés részeként kell kezelni, másrészt egészségügyi feladat, a prevenció és a rehabilitáció része. Fontos, hogy szervesen illeszkedjen a gyógytestnevelés tevékenységéhez, azzal egymásra épüljön. Célja pedig, hogy az úszás segítségével pozitív irányba változzon meg a gyermekek egészségi állapota. - Tudom, hogy a mai napon lesznek győztesek, és lesznek legyőzöttek. De ti ne ezzel foglalkozzatok, mert holnap a győztesek veszíthetnek, a mai legyőzöttek pedig az élre állhatnak. Ti csak élvezzétek a mozgás örömét, nyújtsátok tudásotok legjavát, és küzdjetek, mert a küzdelem maga az élet – fogalmazott az alpolgármester.

Megközelíti a 250-et azon gyermekek száma a járásban, akik valamilyen okból gyógytestnevelésre, gyógyúszásra járnak – mondta el a rendező intézmény vezetője, Madariné Molnár Tünde, aki arról is tájékoztatott, hogy hetente 1-1 órában kerül sor a testnevelés, valamint úszás foglalkozásokra, amelyeket jelenleg egy főállású és három szerződéses szakember lát el járási szinten.

Az eseményt egyébként több helyi vállalkozó támogatta, édesség, gyümölcs, pogácsa, üdítők felajánlásával, a Dr. Balogh Tibor Oroszlány Egészségügyi Alapítvány pedig az érmek és a helyezettek díjainak megvásárlásával segítette a verseny sikeres lebonyolítását.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek