Hír
2015. December 28.

Házi tűzijáték

A tűzijátékok biztonságos használatára hívja fel a figyelmet szilveszter közeledtével az Országos Rendőr-főkapitányság. A tűzijátékokat nem szabad más tűzveszélyes anyagokkal együtt tárolni, továbbá tetőtérben, pincében, alagsorban tartani, kiskorúak elől el kell zárni.

A pirotechnikai termékeket tilos megbontani, átalakítani és szétszedni és pirotechnikai terméket csak legális árusítóhelyeken szabad venni.

A tűzijáték használata előtt körültekintően ki kell választani azt a helyet, ahol használni akarják. A közelben ne legyen gyúlékony anyag, nem szabad használni például benzinkút vagy fatelep közelében.

A jogszabály szerint az egyes és kettes kategóriába sorolt termékeket egész évben meg lehet vásárolni és a megfelelő szabályok szerint fel lehet használni. A hármas kategóriába tartozó tűzijátékok korlátozás alatt állnak: ezeket december 28. és 31. között lehet megvásárolni, használni viszont csak december 31-e este 6 óra és január 1-je reggel 6 óra között lehet. Január 5-éig szabad megtartani őket, az el nem használt termékeket a forgalmazó köteles térítésmentesen visszavenni, viszont a vételárat nem köteles visszafizetni.

Akinél engedély nélkül van petárda, az szabálysértést követ el, és ezért a büntetés akár 150 ezer forint is lehet!


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek