Hír
2016. január 22.

Szövetség az állatvédelemért

Összefogtak az állatvédő szervezetek: országos állatvédelmi szövetséget hoznának létre! Eddig 26 szervezet jelezte csatlakozási szándékát és ez a szám még növekedhet a továbbiakban.

Az Állatmentő Liga, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány és a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület kezdeményezésére a hét elején egy országos állatvédelmi szövetség megalakításának megbeszélésére gyűltek össze a hazai állatvédelemben tevékenykedő bejegyzett civil szervezetek az újpesti városházán. A megbeszélésen 26 közösség adta le írásos szándéknyilatkozatát a szövetséghez való csatlakozáshoz, köztük a Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület is, amelyet Omáscsik Orsolya elnök képviselt az eseményen.

Az első közös akcióra várhatóan február 20-án kerül sor. Ekkor a tervezett tüntetést követően parlamenti petíció átnyújtásával adnak nyomatékot állatvédelmi követeléseiknek.

Olyan jogszabály-módosításon dolgoznak, ami a jövőre nézve sokkal hatékonyabb és igazságosabb ítéleteket eredményez az állatkínzási ügyekben, valamint új típusú, etikai és szakmai szabályokat tartalmazó, hatékony és felelős állatvédelmi hálózat létrehozásán is munkálkodnak.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek