Tánc-Zene
2016. február 14.

Valentin Gála

Tizenhatodik alkalommal várták a Bakfark Bálint művészeti iskola diákjait, szüleiket, rokonaikat és támogatóikat a szombati Valentin Gálára a művelődési központba.

Mint az a program bevezetőjében elhangzott: A zeneiskolai oktatás célja, hogy a maga sajátos eszközeivel, hangszeres oktatással, érzelmi és esztétikai neveléssel járuljon hozzá egy sokoldalú, zeneileg (is) művelt, érett, kreatív személyiség kialakításához. Fő feladatunk a zeneértő, zeneszerető közönség nevelése. A művészetek varázslatos nyelvének sajátos eszközárával járul hozzá a tanulóifjúság neveléséhez, ízlésének formálásához, esztétikai érzékének fejlesztéséhez.

A táncosok bevonulása után a Tóth Anita, Domina József, Bocskor Martin, Csúzi István kvartett nyitotta a produkciók sorát, amit még 16 műsorszám követett az est folyamán. Fellépett – többek mellett – a Szintikék együttes, a gitár kamaracsoport, az ütősök, a Silhouette tánccsoport, az ifjúsági fúvószenekar, a vonós és a tanári kamarazenekar, végül Strauss Radetzky indulója zárta a színvonalas bemutatót.

Akik pedig a kulturális csemege mellett társadalmi életre is vágytak, az intézmény hagyományos Valentin báljában szórakozhattak tovább éjszakába nyúlóan.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek