Sport
2016. február 23.

Hepp-kupa döntő: aranyként csillog az ezüst

Sokkal agresszívabban kezdett a Vasas, az OSE pedig nem volt elég éles, ezért hamar előnybe kerültek, csak úgy, mint a legutóbbi egymás elleni bajnokin. Üres kinti dobások, lassú, körülményes támadások, ebből pedig nem egyszer jól kontráztak.

A negyed második felére az oroszlányiak megtalálták a védekezést, ebből jött egy kis ritmus támadásban is. Jobb helyzeteket alakítottak ki, több volt a labda nélküli mozgás, jobban járt a labda, egyből vissza is tudtak jönni a meccsbe.

A második negyedben tördelte a Vasas a mérkőzést, teljesen a fault-határon védekeztek, amit nekik hagytak is. Teljesen felborult a pálya, az OSE játékosai sokat foglalkoztak a játékvezetéssel, pont ezt akarta elérni az ellenfél. 10 pont mínusz lett a vége.

A második félidőben sem működött jól a védekezés, viszont támadásban sokkal határozottabbak lettek az oroszlánok, próbáltak függetleníteni a külső körülményektől, ezúttal sikerrel. A játékrész végére hat pontra csökkent a hátrány.

Nagy vehemenciával jöttek ki a csapatok a záró felvonásra, meg is volt az esély a fordításra, de ekkor vagy egy védekezésbeli figyelmetlenség, vagy támadásban egy rosszul kiválasztott dobás, eladott labda miatt nem sikerült átlendülni a lélektani határon.

Összességében a kezdés végig rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Az együttes büszke lehet az ezüstéremre, de folyamatosan fejlődni ell tovább, és ez az alkalom most ennek egy fontos állomása volt.

A szurkolók mindkét napon fantasztikus hangulatot teremtettek a Syma csarnokban. Több közvetítésben is méltatták őket, és itt látszott igazán, hogy az oroszlányi szurkolótábor a legjobb „A”-s csapatok táborával veszi fel a versenyt.

Vavra András: „Tudtuk, hogy nagyon fontos a kezdés, azt is, mi erre a recept, de egy-két játékos nem tartotta be az előzetesen megbeszélteket, szinte csak olyan szituációból kaptunk kosarat, amire készültünk. Nem volt semmi meglepetés, egyszerűen jobban kezdett a Vasas és ezt toltuk magunk előtt az egész mérkőzésen. Megérdemelt a sikerük, többet tettek érte ezen a délutánon, gratulálok nekik! Szombaton nagyon fontos mérkőzésünk lesz, most már arra kell készülnünk. Nagyon köszönjük lelkes szurkolóink kitartó buzdítását mind a két napon, sokat jelentett nekünk! Szombaton is nagy szükségünk lesz rájuk!”

Vasas Akadémia - OSE Lions 83 - 72 (20 - 14, 23 – 19, 23 - 27, 17 - 12)
Helyszín: Budapest (400 néző)
Vezette: Balogh, Vida, Németh
OSE: Wehner 16/6, Tanács 7, Vujovic 11, Kiss 18/9, Sonyák 7/3
Csere: Burai 2, Gorzsás 7/3, Bocsárdi 4, Magyari, Zrínyi -, Keller -
Edző: Vavra András
Jók: Vujovic, Kiss


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek