Hír
2016. március 05.

Az együttműködés fejlesztéséről tárgyaltak

Három évvel ezelőtt vásárolta meg a kínai tulajdonú Sichuan Bohong vállalat csoport a Wescast kanadai, egyesült államokbeli, magyarországi és kínai gyárait és a három földrészen található mérnöki és kereskedelmi támogató irodáit. Wan Tao, a távol-keleti cég alelnöke az azóta eltelt időben már négy alkalommal járt Oroszlányban, január óta pedig személyesen irányítja európai vezérigazgatóként az ipari park legnagyobb létszámú gyárát.

Wan Tao, Matajsz Gábor operatív európai alelnök és Nagy Noémi HR igazgató csütörtök délután fogadta Lazók Zoltán polgármestert, Németh Gábor alpolgármestert és Bartalus Lászlót, a beruházási és településüzemeltetési osztály vezetőjét, hogy megtárgyalják a város és a vállalat eddig is kiváló együttműködésének bővítési lehetőségeit.

Mint az elhangzott, a Wescast-nál fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, a jó kapcsolatok fejlesztését és ápolását Oroszlánnyal. Ennek szellemében minden évben hozzájárulnak a gyermeknapi rendezvények színvonalasabbá tételéhez. Támogatnak civil szervezeteket, egyesületeket, a többi között a nemzetközi hírű Silhouette Táncegyüttest, a város súlyemelőit és a helyiek egészségéért dolgozó dr. Balogh Tibor Alapítványt.

A megbeszélésen szóba került, hogy szakváltásokkor nem biztonságos a gyár előtt található kereszteződés. A beérkező és kiinduló buszok, személyautók és gyalogosok egymás útját keresztezik a nehezen belátható útszakaszon. Itt a buszöböl kialakítása és járda építése lehet a végleges megoldás, de addig is jó lenne, ha gömbtükröt szerelnének fel a kereszteződésben. A megnövekedett létszám miatt kinőtték a cég előtt található buszvárókat, ez rossz idő esetén okoz igazán kellemetlenséget. A Wescast-tól 500 méterre található munkásszállóban lakó száz dolgozó többsége gyalog közlekedik az úttesten; ez sötétben balesetveszélyes, így szeretnék, ha a város megvizsgálná a járda- és a közvilágítás kialakításának lehetőségét ezen a szakaszon.

Lazók Zoltán a felmerült témákkal kapcsolatban elmondta: a buszmegállók fejlesztésére és a hiányzó járdaszakasz kiépítésére megtörténtek az előkészületek, a beruházások forrásai pedig tervezve lettek a település idei költségvetésében. A munkák hamarosan megkezdődnek, amiket még az első félévben be szeretnének fejezni, ugyanakkor az önkormányzat nyitott a felvetett további igények kielégítésére is.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek