Sport
2016. május 30.

Első felvonás a döntőben

Döntőhöz méltó hangulatban készülhettek a csapatok az első párharcra, főként az OSE szurkolóinak köszönhetően, még ha csak negyvenet engedtek be is közülük. Ahhoz képest, hogy a hazaiak azt hangoztatták, hogy két napja elfogyott a jegy, nem volt teljes teltház, a vendégszektorban is bőven férhettek volna el még szurkolók.

Keményen kezdett a Vasas, ahogy ez ilyen tétnél el is várható, de az oroszlánok is szigorúan védekeztek. Támadásban is sikerült jó helyzeteket kialakítani, de a befejezések nem voltak elég határozottak. Aztán, mikor rázott magán egyet a csapat, már támadásban is minden a helyén volt, három pontos előnyt kiharcolva ezzel a negyed végére.

Ahogy az várható volt, nagy elánnal kezdte a Vasas a második felvonást, a vendégek játéka pedig lelassult, nem voltak türelmesek, így az ellenfél rendre leindította őket, triplát is találtak, pillanatok alatt hét pontot ledolgoztak az előnyből, egyből időt is kellett kérni.

Nagy birkózás alakult ki, hullámzó volt a játék, és a különbség egyre csak apadt. Aztán, mikor egy pontra megközelítették a lionst, nevükhöz méltóan tudtak újítani, két perc alatt rájuk pakoltak egy tízest.

A második játékrészben a játékvezetők is érdekes felfogást váltottak, ami enyhén szólva nem nekünk kedvezett. Jól használta ki ezt is a hazai gárda, míg az OSE nem tudott ehhez alkalmazkodni.

Összességében végig az oroszlányiak vezették a találkozót, ezért is fájó a vereség, az utolsó pillanatig győzelmi esélyeik voltak, de a végén egy-két fegyelmezetlenség és hiba megpecsételte a sorsukat. Folyatás jövő pénteken.

Vavra András: „Az első félidőben jól kontrolláltuk a mérkőzést, minden a megbeszéltek szerint zajlott. Aztán félidő után puhán kezdtünk, lelassultunk, minden olyat megengedtünk a Vasasnak, amit előtte nem, hiába hívtam fel erre félidőben is a figyelmet. Csak olyan szituációkból kaptuk kosarat, amiket megbeszéltünk. Nagyban közrejátszott ebben az is, hogy Vujovicot "semlegesítették", szinte a teljes második félidőt a padról volt kénytelen végignézni, pedig ő meghatározó eleme a védekezésünknek. Nagyot küzdöttünk, de higgadtabbnak kell maradnunk, tisztának kell lenni a fejeknek. Ez a meccs megmutatta, hogy jobb csapat vagyunk, ha nem hagyjuk magunkat kizökkenteni. Sajnos nem tudtam még megnézni a felvételt, de le fogjuk vonni a megfelelő konzekvenciát minden téren, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő. Pénteken javítunk és visszajövünk még egyszer Budapestre!”

  • Vasas Akadémia - OSE Lions 77 - 74 (16 - 19, 8 – 20, 24 - 15, 29 - 20)
  • Helyszín: Budapest (300 néző)
  • Vezette: Farkas, Radnóti, Kovács
  • OSE: Wehner 11/6 , Bocsárdi 2, Vujovic 10/6, Kiss 9/3 , Hadnagy -
  • Csere: Sonyák 10/6, Gorzsás 6/3, Zrinyi 6/6, Ughy -, Burai 5/3, Tanács 15/3, Keller -
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Sonyák, Tanács

Kar-Ma fotó


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek