Sport
2016. június 14.

Aranyosan csillogó ezüst

Története során először lett a felnőtt férfi NB I/B bajnoka a Vasas Akadémia. Sárosi Bulcsú együttese heroikus, hárommeccses párharcban 2-1-re győzte le a remekül küzdő Oroszlányt, s szombati, második diadalával feltette a pontot az "i"-re. A csurig telt Pasaréti Sportcentrumban a bajnoki aranyérmet is begyűjtötte a Hepp-kupa elsőség után – így tudósított a döntőről az OSE ellenfele, de nézzük, mi is történt a végjátékban.

A Vasas kezdte úgy a találkozót, ahogy azt egy döntő utolsó felvonásán kell. Sajnos az oroszlánok görcsösek, tompák voltak, nyoma sem volt az eddigi agresszív védekezésnek.

Könnyedén kilenc pontos előnyt épített a hazai gárda, akik főként külső dobásokkal operáltak, sikeresen. Ha esetleg nem sikerült kosarat szerezniük, rendre övék lett a lepattanó, így támadhattak újra.

A második felvonásban az OSE mér elkezdett hasonlítani korábbi önmagára, vért izzadva jöttek fel öt pontra, de ekkor két védekezésbeli figyelmetlenséget kihasználva triplákat engedélyeztek, tizenegy pontos hátránnyal vonulva pihenőre.

Érthetetlenül indiszponáltan kezdtek a szünet után is, a harmadik negyed végén volt tizennyolc pont is a hátrány. Végül tizenöt mínuszról vághattak neki a szezon utolsó negyedének.

Nagy energiákat mozgósítottak, összeállt végre a védekezés, majd hat percig nem is kaptak kosarat. A baj csak az volt, hogy három percig nem is dobtak. A végjátékra megcsillant a remény, két perccel a lefújás előtt már csak öt pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző, ám ekkor sajnos két ziccert hibáztak az oroszlányiak, ezzel megpecsételve a sorsukat.

Vavra András: „Most még kicsit csalódottak vagyunk, de összességében nem várt szép szezont zártunk, reméljük, jövőre sikerül eggyel még feljebb lépni. Gratulálok a Vasasnak, élesebbek voltak a mindent eldöntő összecsapáson. A bajnoki cím nem ezen ment el, hanem az első mérkőzésen. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, sokat dolgoztak a szezonban, ami rettentő hosszúra nyúlt, úgyhogy megérdemlik a pihenőt. A lehető legjobb döntést hoztam azzal, hogy Oroszlányba igazoltam, ilyen közegben és szurkolók előtt éri meg kosárlabdát csinálni. Köszönjük mindenkinek az egész éves támogatást!”

  • Vasas Akadémia-OSE Lions 84-75 (28-16, 19-20, 26-22, 11-17)
  • Helyszín: Budapest (300 néző)
  • Vezette: Szabó, Jakab, Vida
  • OSE: Wehner 12/3 , Bocsárdi -, Vujovic 6, Kiss 6 , Hadnagy 2
  • Csere: Sonyák 16/6, Gorzsás 5, Zrinyi -, Ughy 7/3, Burai 4, Tanács 17
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Sonyák, Ughy, Tanács

Kar-Ma fotó


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek