Sport
2016. július 04.

Hírességek is jótékonykodtak

Balzsay Károly világbajnok nagyközépsúlyú ökölvívó, Erdei Zsolt (Madár) egykori profi világbajnok, Kovács „Vipera” Attila, az IBO nagyváltósúlyú világelsője, és Rácz Krisztofer, az anapai serdülő Európa-bajnokság ezüstérmese is megtisztelte jelenlétével a sportcsarnokban megrendezett vasárnapi jótékonysági bokszgálát.

Az oroszlányi születésű Vörös Márton a junior világbajnokságon ötödik helyezést ért el, és nagy felfedezettje, reménysége a sportágnak. Jelenleg a Madárfészek Akadémia 63 kilogrammos versenyzője, és egyben Erdei Zsolt pártfogoltja. A fiatal sportolónál nemrégiben leukémiát diagnosztizáltak. Ennek hírére megmozdult a szakág apraja-nagyja, több gyűjtést is rendeztek, hogy enyhítsék a családnak a gyógykezeléssel együtt járó anyagi gondjait.

Mint az a vasárnapi gálán elhangzott, az ökölvívó szövetség dolgozói több százezer forintnyi adományt adtak össze, a Madárfészek Akadémia fiataljai egyhavi ösztöndíjukat ajánlották fel, de lehet licitálni egy Gedó György autogramját viselő, illetve a Balzsay Károly és Erdei Zsolt kézjegyével ellátott kesztyűre is.

A gálán egyébként a hazaiak mellett tatabányai, tatai, kisbéri, ajkai, veszprémi és balatonfüredi boksztehetségek léptek a ringbe, a következő jótékonysági akcióra pedig augusztusban kerül sor.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek