Sport
2016. július 28.

A rászoruló gyermekekért futottak

Igazi fesztiválhangulatban kezdődött mindhárom BorgWarner gyáregység dolgozói számára Oroszlányban a szerda reggel, amikor is jótékonysági futónapra gyülekeztek a Turbo üzem füves területén.

A „Fuss, vagy sétálj együtt a Turbo közösséggel!” elnevezésű sportesemény egy globális program része, melynek célja, hogy a cég dolgozói futva, vagy gyalog összesen 200 ezer kilométert tegyenek meg a rászoruló gyerekekért 2016. május 1. és október 31. között – ezzel virtuálisan ötször megkerülve a Földet. A verseny végén a 70 ezer dolláros keretből a világ minden BorgWarner gyára a teljesített táv arányában kap részesedést. Ezt az összeget kizárólag egy rászoruló gyermekeket segítő alapítványnak lehet adományozni, amit a program végén választ ki a vezetőség.

A szerdai programra nevezhettek családtagok, hozzátartozók, de kivette a részét a futásból Németh Gábor, a város alpolgármestere is, mivel a település ugyanolyan fontosnak tartja az egészséges életmód népszerűsítését, mint a rászorulók segítését. A futam rövid bemelegítéssel kezdődött, amit Berta Csaba személyi edző vezényelt, majd a több mint négyszáz fős tömeg elindult a Mindszenti út felé, hogy a három BorgWarner telepet megkerülve teljesítsék a 2,3 kilométeres távot. A háziverseny olyan jól sikerült, hogy volt, aki több alkalommal is nekivágott a körnek, a sportos kezdést követően pedig mindenki feltöltődve, kellemes fáradtsággal tért vissza munkájához.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek