Sport
2016. augusztus 17.

Kupa alkatrészekből

Autós csemegével veszi kezdetét augusztus utolsó hétvégéjén a bányásznapi rendezvénysorozat. A „Bányásznapi Oroszlány Rallye”, a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság Nyugati régiójának 3. futama, az országosan ismert Oroszlány-Pusztavám szakaszon kerül megrendezésre.

Augusztus 27-én, az esti rajtceremónián minden érdeklődő testközelből is megtekintheti a versenyautókat a város új kosárlabdacsarnokának avatóünnepségét követően. Az idei év újdonsága, hogy a versengés az „Oroszlány Város Vándorserlegéért” is folyik majd.

A trófea a település ipari parkjában előállított alkatrészeket is tartalmazza. A Wescast Hungary Autóipari Zrt. által készített turbóház a serleg alsó harmadában kapott helyet. A termosztátház és az EGR cső a BorgWarner Oroszlány Kft. Emissions Systems hozzájárulásából került beépítésre (ők biztosítják egyébként a szervizpark területet is a verseny számára). A csúcsdísz turbinakereke pedig a BorgWarner Oroszlány Kft. – Turbo Systems üzletágát jelképezi. A nem mindennapi összeállítás megmunkálási- és felületkezelési feladatait a FRIMO Hungary Kft. szakemberei végezték.

Oroszlány folyamatosan fejlődő Ipari Parkja jelentős szeletét adja a város bevételeinek, ezért a 100%-ban önkormányzati tulajdonú Varikont Kft. - egyéb feladatai mellett - kiemelt figyelmet fordít az ide betelepült cégekkel való kapcsolattartásra. Részben ennek is köszönhető, hogy a park járműiparban érdekelt vállalkozásai szinte „egy emberként” álltak be az „Oroszlány Város Vándorserlege” kezdeményezés mögé.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek