Hír
2016. szeptember 02.

Négy nap a bányászokról

Csütörtökön kezdődött az a négynapos, nagyszabású rendezvénysorozat, amely során több helyszínen, mintegy 30 program várja Oroszlány lakóit és vendégeit. A 66. bányásznapi ünnepségek első eseményére a bányász nyugdíjasokat várták hét közepén a szabadtéri színpadnál felállított rendezvénysátorba, ahol Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a széncsaták egykori hőseit.

- Annak ellenére, hogy a bányavállalatokból és a szakmakultúrából, mára csak az emlékek maradtak, ezekben a napokban főhajtással tisztelgünk azok előtt, akik velünk vannak, s azok előtt, akik már nem lehetnek közöttünk. A bányászat sorsa Magyarországon az elmúlt huszonöt évben megpecsételődött. Míg 1990-ben 41 bányában több mint 50 ezren dolgoztak, mára oda jutottunk, hogy immár a márkushegyi bánya is befejezte a termelését. Mindezek ellenére a Bányásznap olyan alkalom, amikor a társadalom kifejezheti megbecsülését egy ősi szakma képviselőinek, s egyben tiszteleghet azok emléke előtt, akik életüket áldozták munkájukért. Önök egy összetartó közösség tagjai, akik méltóságot és megbecsülést érdemelnek, s nem csak azért, amit a szakmakultúráért tettek – fogalmazott a városvezető.

Az ünnepi gondolatokat követően többek között a roma önkormányzat műsora, a Bányász Népdalkör fellépése, mazsorettek, operett összeállítás, a Beat Bulls Rock&Roll együttes és a Silhouette balett szórakoztatta a szépkorú közönséget, majd a program zárásaként a Gerecse Party zenekar muzsikájára rophatták a táncot a nyugdíjas bányászok.

A 66. Bányásznap rendezvényeit a „PROGRAMAJÁNLÓ” menüben tekintheti meg!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek