Hír
2016. szeptember 03.

Emlékezés a széncsaták hőseire

Magyarország az energiaellátás hosszú távú, biztonságos fenntarthatósága és a gazdasági versenyképesség érdekében nem mondhat le a fosszilis energiahordozókról – jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az országos bányásznap központi ünnepségén csütörtökön Gyöngyösön.

Az NFM, a Magyar Bányászati Szövetség, a Bánya-, Energia- és Ipari dolgozók Szakszervezete, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület, valamint a Mátrai Erőmű Zrt. szervezte ünnepségen elismerést vehetett át Lazók Zoltán polgármester és Illés Róbert érdekképviseleti vezető.

Péntek délben az 1983-ban bekövetkezett sújtólégrobbanás 37 áldozata előtt rótták le kegyeletüket a szakma képviselői és a környék polgármesterei a márkushegyi üzemben felállított emlékműnél, majd koraeste Oroszlány főterén folytatódott a 66. bányásznapi megemlékezés.

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Popovics György megyei közgyűlési elnök, Kancz Csaba kormánymegbízott, Emődi Ferencné járási hivatalvezető mellett Lazók Zoltán polgármester, Rajnai Gábor és Németh Gábor alpolgármesterek, a környék településvezetői, a testvérvárosok képviselői, valamint a Vért menedzsmentjének, érdekképviseleteinek tagjai helyezték el koszorúikat a bányász szobor talapzatánál.

Az est további részében szórakoztató programok várták a település lakóit a szabadtéri színpadnál. Hangversenyt adott a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar, aminek keretében bemutatták nagyértékű, Adams márkájú új koncert nagydobjukat, majd nagy sikerrel lépett színpadra a rendezvény sztárvendége, a Lord együttes.

Az események képeit a Fotógalériában tekintheti meg!



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek