Sport
2016. October 15.

Négy bronzzal kezdték az EB-t

Október harmadik hetében az olaszországi Montichiari adott otthont a 8. WUKF Karate Európa-bajnokságnak. Az oroszlányi karatésok ezt megelőzően Kőszegen vettek részt egy felkészülési megmérettetésen, s úgy indultak a nagy útnak, hogy akár egy érem megszerzése is nagy eredmény, siker és dicsőség lenne.

Aztán rögtön az első versenynapon 4 bronzérmet sikerült besöpörnie a csapatnak. A verseny helyszínén régi ismerősökkel, ajkai barátaikkal találkozva határozott úgy a két edző, hogy a junior lányokból közösen állítják ki a magyar együttest. Pintér Éva, Darnai Sára és Szlezák Anna két versenyszámban, sanbon kumitében, valamit a rotációs sanbonban 17 induló közül mindkét számban bronzérmet szereztek. De a nap ezzel még nem ért véget, az edzők is megmutatták, hogy ki tudják ereszteni az oroszlánkarmaikat. Péter Gábor és Kerekes Balázs szintén felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A második nap viszont nem sikerült. Szlezák Annát a későbbi döntős verte meg, Bazsánt Csabát leléptették, Gurszky Géza a hosszabbításan maradt alul egy ponttal.

Az eddigi eredmények azonban minden várakozást felülmúltak.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek