Sport
2016. október 22.

Vegyescsapatok a sportnapon

A város négy iskolája mellett Szákszendről, Bokodról és Kecskédről érkezett az a több mint félszáz diák, akik részt vettek péntek délelőtt a 14. alkalommal megrendezett integrált sportnapon.

A Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Speciális Szakiskola és Kollégium szervezte program célja, hogy a gyerekek vegyes csapatokat alkotva, a testmozgás mellett, ismerkedjenek is egymással.

- A magyar emberek mindössze 8%-a végez heti rendszerességgel testedzést és ezen nagyon jó lenne változtatni – kezdte megnyitó beszédét Rajnai Gábor alpolgármester, aki így folytatta: Az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre, amelynek eszközei a kultúra, a sport és a közösségi terek fejlesztése. Arra törekszünk, hogy minél több oroszlányi lakost megszólítsunk és bevonjunk eseményeinkbe, rendezvényeinkbe. A sport egy kiemelkedő terület, melynek nemcsak az egészségmegőrzésben van szerepe, hanem a betegségmegelőzésben is.

A közös bemelegítést követően, hét csapat több mint ötven versenyzője állt a rajtvonalhoz a városi és környékbeli iskolákból, a szervezők pedig arról is gondoskodtak, hogy a sorfeladatok játékosak, vidám hangulatúak legyenek, és senkinek ne szegje kedvét, ha egy-egy „próbatétel” során utolsóként ér célba.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek