Önkormányzat
2016. október 26.

Máshol is gond az illegális hulladéklerakás

Szakmai látogatásra utazott Lazók Zoltán polgármester és Németh Gábor szakmai alpolgármester kedden Siófokra, ahol Lengyel Róbert polgármester és Potocskáné Kőrösi Anita alpolgármester fogadta az oroszlányi vezetőket.

A tartalmas, több témát felölelő megbeszélés során a felek megosztották a két település működésének és tervezett fejlesztéseinek néhány részletét, feltártak több hasonlóságot és kapcsolódási pontot, melyek segítségével a jövőben a szorosabb együttműködésre, és a jó példák közös hasznosítására is sor kerülhet.

A vendéglátók programjai közül Oroszlány számára elsősorban a Siófokon évek óta sikeresen működő „fecskelakás program”, a rendkívüli eredményeket elérő, nagy számban, korszerű eszközökkel kiépített kamerarendszer, a helyi turisztikai egyesület működése, valamint a városmarketing tevékenység fokozatos átalakulása volt a leginkább hasznos, gondolatébresztő.

A siófoki vezetők az ipari park kialakításának, fejlesztésének gyakorlati lépéseivel, a városi létesítmény és városüzemeltetési cégek kialakításával és működésével kapcsolatos oroszlányi tapasztalatokról fogadták érdeklődéssel a gyakorlati példákat.

Közös problémaként merült fel, hogy mindkét településen komoly és kellemetlen problémát okoz az illegális hulladéklerakás, melynek felszámolási lehetőségeiről, módszereiről is egyeztettek a felek.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek