Sport
2017. január 22.

Vesztes rangadó

Rangadóhoz méltó, felfokozott hangulat fogadta a csapatokat péntek este a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban.

Már a kezdő feldobásnál érezhető volt, hogy két, mindenre elszánt csapat feszül egymásnak, de míg a vendég arcokon az látszott, hogy teher nélkül játszhatnak, a hazaiakon görcsös akarás volt érezhető. Emiatt nagyon sok kimaradt ziccer, kihagyott büntető jellemezte játékot.

A második negyedben is a védekezés dominált mindkét félnél, az OSE tartotta egy-két pontos előnyét, de leszakítani nem tudta a szívósan küzdő veszprémieket. A félidőt jelző dudaszónál hat pontos vezetés helyett, - egy buta eladott labda miatt - 34:32-es állást mutatott az eredményjelző.

Szünet után már a jól megszokott OSE-t kapta vissza a publikum, egyértelműen uralták a mérkőzést, sokkal agresszívabbak voltak és gyorsabb, pörgősebb játékot mutattak, megnyugtató előnyre szert téve a negyed végére.

Tizenkét pontos fórral vágtak neki a záró etapnak, és nyolc perccel a lefújás előtt 67:53 volt az állás, ám ekkor az amerikai játékos megkapta negyedik személyi hibáját, le kellett ültetni és beütött a csőd.

Védekezést váltottak a vendégek, és totális lefagyás következett. Az addig már-már megnyertnek hitt összecsapást pillanatok alatt vesztették el az oroszlánok, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozva magukat a végjátékra, ahol szinte minden sikerült a vendégeknek.

Vavra András: „Értetlenül állok a negyedik negyedbeli lefagyásunk előtt, teljesen mindegy, ki van a pályán, egy OSE-val ilyen nem történhet meg. A harmadik negyed kivételével nagyon görcsösek voltunk, rosszak voltak a kiválasztások és rengeteg ziccert, üres dobást hibáztunk, ezek alapján már félidőben bő tíz pontos előnyt szerezhettünk volna. Ez egy húsz pontos meccs volt, ajándékba adtuk a veszprémieknek a győzelmet, nem kisebbítve az érdemeiket, mert alaposan megdolgoztak érte. El kell gondolkodnunk ezután a mérkőzés után a szerepeken, egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy egy kivételével a meghatározónak mondott embereink ekkora betlit nyomjanak. Ez volt a mai meccsen a legnagyobb különbség, hogy náluk a húzóemberek, akik azért is vannak ott, hozták az ilyenkor várt extrát, nálunk meg még a legtöbben egy közepeset sem. Komoly önvizsgálatot kell tartanunk most, játékosok, edzők egyaránt, miben hibáztunk, mit csináltunk rosszul és ennek megfelelően dolgozni tovább. Nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, innentől már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk.”

  • OSE Lions–Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 80-87 (18-16, 16-16, 31-21, 15-34)
  • Helyszín: Oroszlány (800 néző)
  • Vezette: Farkas, Gelencsér, Maár
  • OSE: Zsíros 8, Lewis 36/9, Wehner 3/3, Burai 6/3, Varga 1
  • Csere: Kiss 12/3, Kovács 6, Gorzsás 2, Horváth 6
  • Edző: Vavra András
  • Jó: Lewis

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek