Közélet
2017. február 24.

Felvidéki értékeink

Nagy érdeklődés kísérte az oroszlányi Rákóczi Szövetség csütörtöki összejövetelét, melyen Kun Ferencz, az országos szervezet alapító tagja és kurátora tartott érdekes előadást az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár kiállítótermében.

A megjelenteket - köztük Lazók Zoltán polgármestert és Rajnai Gábor alpolgármestert - Nagy Csaba, a rendező civil szervezet elnöke köszöntötte.

Az előadó évtizedek óta kutatja az egykori történelmi Magyarországhoz tartozó Felvidéket. Az eseményen az érdeklődők ízelítőt kaphattak a mai Közép-Szlovákia területén található, többségében magyar lakta települések nevezetességeiről, értékeiről, híres szülötteiről.

Bemutatásra került többek között Oroszlány testvérvárosának, Vágsellyének a történelme és jelene, a város neves szülöttének, Feketeházy Jánosnak a munkássága. Az elismert mérnökről - aki főként vasúti hidakat tervezett - kapta nevét az ottani Magyar Ház.

A rendezvényt Kun Ferencz személyes tapasztalatai, anekdotái színesítették. Ahogy zárásként elhangzott, a térség ismertetésének további folytatása várható a jövőben, melyet színesíteni szeretnének a vendég közel 3000 darabos képeslap gyűjteményének kiállításával.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek