Kék hírek
2017. március 27.

Hiába a tűzgyújtási tilalom

Tizennyolc alkalommal riasztották hétvégén a lánglovagokat különböző tűzesetekhez. Pénteken délután Komáromban, Nyergesújfalun, Kisbéren és Ácson, kisebb területeken égett az avar, míg Nyergesújfalun a Hészoba-dűlőnél, az 1-es számú főúton Ács közelében, valamint Oroszlány külterületén, közel két hektáron.

A komáromi, az esztergomi, a nyergesújfalui, a kisbéri hivatásos egységek mellett, az ácsi, az oroszlányi és a nagyigmándi önkormányzati, illetve a komáromi önkéntes tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A tűzesetek során személyi sérülés nem történt.

Szombaton Nagysápra, Lábatlanra, Oroszlányba, Tokodra és Tatabányára riasztották a tűzoltókat, majd vasárnap ismét az oroszlányi önkormányzati tűzoltóság kapta a riasztást, de mivel a szélben a tűz továbbterjedt, Tatabányáról két újabb tűzoltóautó érkezett, valamint segítettek az oroszlányi önkéntes tűzoltók is a lángok megfékezésében.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, az viszont biztos, hogy mintegy 3-4 hektárnyi területet érintett. A legtöbb helyen az avar égett le, de néhány fa ágait is elérték a lángok.

-katasztrófavédelem-


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek