Sport
2017. április 21.

Hét éjszaka Bangkokban

Murray Head, Sakk musicalben világhírűvé dalával ellentétben- One night in Bangkok- öt oroszlányi súlyemelő, az április 3-10. között megrendezett Ifjúsági Világbajnokságon, egy héten keresztül képviselte a nemzeti színeket Thaiföldön.

Ritka siker a város sportéletében, hogy egy olimpiai sportág világbajnoki seregszemléjén- bármely korcsoportban - öt versenyzője is lehetőséget kap a szereplésre! Ha ehhez hozzátesszük, hogy a kiutazó válogatott szövetségi kapitánya, Likerecz Attila szintén oroszlányi, nem kell nagy bátorság megjósolni, hogy 2017 áprilisának első hete aranybetűkkel íródik Oroszlány sporttörténeti krónikájába.

De hogy is telt ez az egy hét? Nézzük a szövetségi kapitány nem létező szemüvegén keresztül!

Hosszú és kacskaringós út vezetett a vb-re és ezt nem csak a repülőútra értem - kezdte mondandóját Likerecz Attila a súlyemelők utánpótlás kapitánya. A gyerekeknek meg kellett küzdeni keményen, mind fizikailag mind mentálisan a felkészülés utolsó szakaszában, hiszen az utazó keret névsora csak a verseny előtti hetekben lett végleges. Szerencsére teljes, nagyon jó szellemű csapattal tudtunk részt venni a világbajnokságon, amivel némi meglepetést, de nagy örömöt váltottunk ki a nemzetközi súlyemelő életben. Az utóbbi időben ritkán fordult elő, hogy egy ilyen távoli utánpótlás megmérettetésen ekkora létszámmal utazhattunk. Külön büszkeséggel tölt el, hogy Varga Virág, Breitner Vivien, Oláh Natália, Kerekes Patrik és Járóka Gábor személyében öt oroszlányi versenyző is a válogatott kerettel tarthatott.

A verseny nagyon profin megrendezett, nagy felhajtással lezajlott esemény volt, amit láthatóan szokniuk kell fiataljainknak. Saját maguk tapasztalhatták, mekkora erőfeszítésre és kemény munkára van szükség ahhoz, hogy a világ elitjéhez felzárkózhassunk. Magyarország nyolcadik legeredményesebb olimpiai sportágában, utánpótlás szinten is szükség van az előrelépésre. A következő olimpiai ciklusban az itt versenyző fiatalok közül is jó néhányra számítunk, ezért minél több nemzetközi tapasztalatot kell szerezniük. Az eredményeikkel bizonyították, hogy van bennük potenciál, elégedett vagyok velük! Óriási élmény volt mindannyiuknak a thaiföldi világverseny, mely tovább lendítheti őket a mindennapos edzések fizikai-lelki megpróbáltatásain. Ebből a szereplésből erőt meríthetnek és az itt megszerzett tapasztalataikat hasznosítva fejlődhetnek. Biztos vagyok benne, hogy ez később helyezésekben is megmutatkozik.

Végezetül szeretném megköszönni a Magyar Súlyemelő Szövetségnek, hogy lehetővé tette a kiutazásunkat! Köszönet a szülőknek és az itthonról nagy számban értünk szorítóknak! Sokat jelentett a támogatásuk!

Az oroszlányi versenyzők eredményei:

Hölgyek
Súlycsoport Helyezés Versenyző Összetett (szakítás, lökés)
53 kg 21. Varga Virág 133 kg (59,74)
58 kg 34. Breitner Vivien 125 kg (58,67)
58 kg 36. Oláh Natália 118 kg (53,65)
Férfiak
Súlycsoport Helyezés Versenyző Összetett (szakítás, lökés)
62 kg 31. Kerekes Patrik 206 kg (92,114)
94 kg 20. Járóka Gábor 227 kg (102,125)

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek