Sport
2017. május 27.

Második az OVSEE a Csapatbajnoki Selejtezőn

Nyugat-Magyarországon a második, országosan az ötödik helyen végeztek az OVSEE fiatal versenyzői a Súlyemelő Abszolút Csapatbajnokság oroszlányi selejtezőjén május 20-án.

Kizárólag utánpótlás korú versenyzőkkel vett részt az oroszlányi egyesület a hétvégi megmérettetésen. Az ötfős csapatban a Talabér Szonja révén egy hölgy, valamint négy erős férfiú Bimbó Brendon, Kerekes Patrik, Kerekes Balázs és Járóka Gábor kapott helyet. Előzetesen az országos legjobb nyolc közé kerülést szerette volna elérni a Likerecz Attila és Bagócs János szakmai irányítása alatt versenyző helyi csapat, hiszen a nyolcas döntőt november 4-én, szintén városunkban rendezheti súlyemelő egyesületünk.

A vegyes kor- és súlycsoportokban rendezett, Sinclair pontok (kor, testsúly, összteljesítmény) alapján értékelt versenyen az oroszlányiak többen is egyéni csúcsokat emelve, a várakozáson felüli második helyet szerezték meg, amivel magabiztosan, országosan ötödik helyezést elérve jutottak az országos döntőbe!

A hétvégi selejtező fordulót az ózdiak súlyemelő csapata nyerte, soraikban a kétszeres Európa bajnok, Világ és Olimpiai bajnoki 4. helyezett ukrán Oleksandr Pielieshenkoval.

Az oroszlányiak eredményei: Bimbó Brendon - összetett: 117 kg (szakítás 50 kg, lökés 67 kg), Talabér Szonja – 98 kg (43,55), Kerekes Balázs – 210 kg (100,110), Járóka Gábor – 225 kg (100,125), Kerekes Patrik – 205 kg (95,110).


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek