Önkormányzat
2017. június 26.

Városi beruházások II.

Három újabb térfigyelő kamerát helyeznek üzembe a közeljövőben, amelyek elsősorban az illegális hulladéklerakást igyekeznek felderíteni - számolt be a hírről Németh Gábor alpolgármester, aki tájékoztatott több, most folyó fejlesztésről is.

Tízmillió forintot fordítanak a Bányászati Múzeumban azokra az önerős beruházásokra, amelyek a látogatók konformérzetét növelik. Szigetelés, vízelvvezetés, büfé kialakítás és a térvilágítás fejlesztése szerepel a tervek között.

A közvilágítást hivatott növelni az a 2 milliós munka is, amit a Brunszvik óvodával szemben készítenek a szakemberek, és a Táncsics óvoda udvara is megújul – amire több képviselő is forrást biztosított egyéni keretéből.

2009-ben készültek el a tervek a szennyvíztelep területén megvalósítandó hulladékudvar kivitelezési munkáira, de azóta ez ügyben nem történt előrelépés. Most újra indul engedélyeztetés, amibe a szolgáltató Vertikált is bevonták, így remélhetően nemcsak terv marad a lakossági hulladékelhelyezés lehetősége. A telepen egyébként több, az üzembiztonságot erősítő beruházást végez a LÜN Kft. Többek között kitisztítják a szennyvízaknákat, az iszapcentrifugát, mindezeket abból a bérleti díjból, amit a vízmű biztosít az önkormányzatnak.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek