Sport
2018. január 14.

Kötelező behúzva

A listavezető OSE Lions idei első hazai összecsapásán a sereghajtó Honvédot látta vendégül. A mérkőzés előtt a hazai publikum elbúcsúzott az OSE saját nevelésű játékosától, az egész pályafutását Oroszlányon töltő Burai Róberttől, aki Salgótarjánban folytatja karrierjét.

Az első negyedben hamar magához ragadta a kezdeményezést a Lions és egy rövid hullámvölgyet leszámítva tartani tudta tíz pont körüli előnyét. A második játékrészben a hazaiak többször tizenöt pont fölé növelték a két csapat közötti különbséget, de egy újabb rövidzárlat után a vendégek továbbra is „meccsben tudtak maradni”. A harmadik negyedet pocsékul kezdte az OSE, az első öt percben mindössze két pontot szereztek Vavra András tanítványai.

A záró negyedben aztán összekapta magát a Lions és néhány perc alatt közel húsz pontosra növelte előnyét. Vavra András ezt követően már főleg a fiatalokat játszatta, így ugyan a vendégek egy utolsó rohammal tíz ponton belülre kerültek, ez azonban már nem fenyegette a hazai csapat sikerét. Az OSE győzelmével továbbra is a tabella élén áll.

Vavra András: – Amellett, hogy a Honvéd becsületesen küzdött azért, hogy a maximumot hozza ki a mérkőzésből, mi elég takarékosan mozogtunk. Pár perces jó szériák elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy tíz pont körül tartsuk az előnyünket, de ezeket általában gyengébb periódusok követték. Az előttünk álló mérkőzéseken ez a játék nem biztos, hogy elég lesz a sikerhez.

  • Kosárlabda NB I. B., Piros csoport, férfi, 15. forduló
  • OSE Lions–Budapesti Honvéd SE 88-79 (26-16, 23-19, 15-17, 24-27)
  • Oroszlány, 800 néző, vezette: Esztergályos R., Magyari T., Pécsi Zs.
  • OSE Lions: Madár 17/9, Kiss Á. 4/3, Spagnolo 17/3, Illés 16/9, Zsíros 8/6. Csere: Bogatin 8/3, Kiss K. 10, Balla 2, Bödör 2, Sömenek 4, Schuj. Edző: Vavra András.
  • Az eredmény alakulása: 7. perc: 20-10, 16. perc: 39-23, 25. perc: 51-42, 34. perc: 75-56.

-kemma.hu- fotó: Babér Zoltán


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek