Közélet
2018. január 19.

Az együttműködés jegyében

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára fogadta szerdán Lazók Zoltán polgármestert és Nagy Csabát, az oroszlányi szervezet elnökét Budapesten, a civil szervezet székházában.

Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség célja a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatása, valamint II. Rákóczi Ferenc fejedelem szellemi örökségének népszerűsítése.

Kiemelten fontosnak tartják a szomszédos országokban, kisebbségben élő magyarság oktatásügyének, kultúrájának támogatását, az összetartozás tudat erősítését.

A Kárpát-medence szerte működő közel 490 helyi szervezet gazdag programsorozatot valósít meg minden évben. Alapszervezetei közül több mint 260 - javarészt középiskolákban működő - ifjúsági csoport. A Szövetség taglétszáma 2017-ben meghaladta a 24 ezer főt.

"Rendezvényeik, létszámuk tekintetében Oroszlányban kiemelkedő munka folyik, mely példaértékű lehet a többi település számára" - fejtette ki véleményét a főtitkár.

A találkozón szóba került többek között a hagyományos felvidéki beiratkoztatási program további támogatása, valamint a Rákóczi Szövetség által elindított, határon túli magyarok érdekében történő kisebbségvédelmi kezdeményezés elősegítése.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek