Intézmény
2018. március 23.

Nincs adóssága a rendelőintézetnek

Csaknem négymilliárd forinttal nőtt a kórházak adósságállománya februárban az előző hónaphoz képest – áll az mno.hu összesítésében.

Leginkább a fővárosi, Péterfy Sándor utcai kórház van bajban. Az intézménynek már 1,7 milliárdos adóssága van. Majd 1,1 milliárd forintos adósságot nyög a Békés Megyei Központi Kórház is, míg szintén 1,0 milliárd feletti a Szent János-kórház tartozása. Emellett 900 millió feletti a tartozása a Bajcsy-Zsilinszky-kórháznak, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza-kórháznak, több, mint félmilliárdos a tatabányai Szent Borbálának.

Az államkincstár által kiadott adatok szerint az egyetlen intézmény az országban, amelynek nincsen adóssága, az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet.

Mint azt Lazók Zoltán polgármester elmondta, ebben minden bizonnyal szerepet játszik az önkormányzat jó kapcsolata és együttműködése az intézménnyel.

- A város tavalyi költségvetésében több mint 35 millió forintot különítettünk el az ügyeleti rendszer fenntartására, tízmilliót a labor működtetésére, 15 milliós eszközbeszerzést, 16 milliós prevenciós programot támogattunk, és nem utolsó sorban 10 millió forintot biztosítottunk az ágazatban dolgozók munkájának elismerésére – fogalmazott a településvezető, aki hozzátette: 2018-ban hasonló nagyságrend szerepel a költségvetésben.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek