Intézmény
2018. October 18.

Színesdiplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek

Bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötték a Bakfark Bálint iskola dísztermében szerdán az arany- és gyémántdiplomás pedagógusokat, valamint a város pályakezdő fiataljait.

Lazók Zoltán polgármester elsőként az 50-60 évvel ezelőtt végzett tanárokat, tanítókat üdvözölte: Diploma, aranydiploma, gyémántdiploma. Ötven, hatvan év telik el a két esemény között, de azt gondolom, a gyerekek nevelésének, tanításának, oktatásának célja és feladata nem változott. A pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak mindig a következő nemzedékeket kellett és kell felkészíteniük az adott kor elvárásainak megfelelően, legjobb tudásuk szerint. Felidézve az elszállt évtizedeket bizonyára megerősítenek abban, hogy szebb, nemesebb hivatást nem választhattak volna. A sok kedves emlék, szeretet, amit a gyerekektől kaptak, bearanyozzák nyugdíjas napjaikat. A velük eltöltött órák, foglalkozások, versenyek örökre emlékezetesek maradnak.

A városvezető ezt követően a pályakezdőkhöz fordult: Az önök által megkezdett út rögös és nem is feltétlenül konfliktusmentes, de ahogyan haladunk előre az időben, bízom abban, hogy kezd helyreállni a tanárok presztízse, elismertsége, és a pedagógus nem a nemzet napszámosa lesz, hanem a társadalom megbecsült tagja, aki fogja gyermekeink kezeit, vezeti és irányítja őket, és nemcsak tudást adnak át az utódoknak, hanem hitet, becsületet, önállóságot és értékes személyiségjegyeket is.

- Tegyenek meg mindent, hogy munkájukkal, példamutatásukkal, a gyermekekhez való helyes viszonnyal hivatásuk elismert szakembereivé váljanak, akiket tisztelnek és becsülnek, akikre szívesen bízzák a szülők gyermekeiket – fogalmazott.

Az ünnepi gondolatokat követően vehették át az elődök és az utódok a város elismeréseit és ajándékait.

Színes diplomások
Zöld Béláné – Hunyadi Mátyás Ált. Isk, Elekes Lászlóné - Művelődési Központ és Könyvtár, Illés Istvánné - József Attila Ált. Isk, Kusnyér Gáborné - József Attila Ált. Isk, Németh Tibor - József Attila Ált. Isk, Németh Tiborné - József Attila Ált. Isk, Lehoczky Gyuláné - József Attila Ált. Isk, Dárdai Miklósné - Hamvas Béla Gimnázium, Fodor Jolán - Hamvas Béla Gimnázium, Huszár Jánosné - József Attila Általános Iskola.

Pályakezdők
Tóth Ádám - Bakfark B. AMI, Laudáné Prekob Krisztina - Táncsics Óvoda, Schüller Andrea - Táncsics Óvoda, Kecskeméti Árpád - Hunyadi Mátyás Ált. isk, Mocsári László - József attila Ált. Isk, Modrián-Rausch Viktória - Ped Szakszolgálat.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek