Önkormányzat
2019. July 30.

A Borbálai óvodán a sor

Öt éve kezdődött a város átfogó óvodafejlesztési programja, amelynek keretében elsőként 25 millió forintot költött az önkormányzat a Malomsori óvoda felújítására, és még 2 milliót a teljes elektromos rendszer cseréjére, míg az udvari részen 4,5 millióból alakították ki az új csapadékvíz elvezető rendszert és a teraszt.

A projekt 2016 decemberében fejeződött be, amikor a közel 35 millió forintos beruházás során elkészült az óvoda energetikai korszerűsítése, valamint a teljeskörű hőszigetelés. A 2017-es átadási ünnepségen aztán a Táncsics úti intézmény is gyarapodott, amikor egy színes nyomtatót kaptak ajándékba.

2018-ban a megnövekedett igények kielégítésére újra kellett nyitni az egykori falusi óvodát. 31 millió forintba került az Alkotmány út 56. számú ingatlan Meseliget Óvoda céljára történő felújítása, s mindezek mellett 30 millió forintnyi eszközfejlesztés is megvalósult a bölcsődében.

Miközben folytak a beruházások, el kellett hárítani azt a milliós nagyságrendű kárt, ami a Brunszvik Óvodában keletkezett egy csőtörés kapcsán, amely következtében egy egész épületszárny vált használhatatlanná.

A folyamat napjainkban a Borbálai óvodában folytatódik. Mint az a város weboldalán olvasható, július 17-én lezárult a hitelfelvételre irányuló közbeszerzési eljárás. Megtörtént a munkaterület átadása, és már javában tartanak az épületben a bontási, előkészületi munkák. A tervek szerint a november elejéig tartó beruházás során a tetőcsere mellett sor kerül a villany- és fűtésrendszer korszerűsítésére, valamint az óvoda szigetelésére is.


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek