Hír
2019. October 03.

A politika a kedvence

Tízévesen érkezett Magyarországra 1939-ben Éder Ernőné, akit otthonában köszöntött 90. születésnapja alkalmából Lazók Zoltán polgármester szerda délelőtt.

Olgi néni édesapja bányász volt Erdélyben, s a munkalehetőség okán kereste boldogulását hazánkban. Kisebb kitérő után érkezett a család 1940-ben Oroszlányba.

Az ünnepelt iskolái elvégzését követően a mezőgazdaságban kezdett dolgozni, majd megfordult a cipőgyárban, és a gimnázium büféjében is, ahonnan 1984-ben ment nyugdíjba. 1950-ben ment férjhez, és mint mondta: csodálatos családfő, szerető apa volt Ernő bácsi, aki 2000-ben még megérte az 50. házassági évfordulót, és 2003-ban hunyt el.

A házaspárnak két lánya született, és a nagy családi ünnepségen mellettük 4 unoka, valamint 3 dédunoka ünnepli a 90. születésnapot Olgi nénivel a hétvégén.

A szépkorú asszony egyébként szellemileg teljesen friss, ellátja magát annak ellenére, hogy lányai közül mindig van, aki vigyázzon rá, segítse. Napjait főzéssel, tévézéssel tölti, különösen a híradókat és a politikai műsorokat kedveli a sorozatok mellett.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek