Önkormányzat
2019. december 06.

Két kút karácsonyra

Gyér érdeklődés övezte csütörtök délután a Roma Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatását, melynek a borbálai Közösségi Ház adott otthont.

Eddig elvégzett munkájukról szerették volna tájékoztatni a roma közösséget a Nemzetiségi Önkormányzat képviselői, ám rajtuk és a sajtó munkatársain kívül senki nem jelent meg a közmeghallgatáson, és az azt követő lakossági fórumra is - melynek témája a nyilvános közkutak telepítése volt - csak néhányan érkeztek.

Azért szerveztük ide Borbálára a fórumot, mert a romák kérése volt az, hogy olyan helyen tartsuk, ahol sokan elférnek, hiszen a Csillagpont Ház kicsi. Teljesítettük a kérésüket, ezért nem értjük, hogy miért vagyunk ilyen kevesen – mondta el érdeklődésünkre Babai János elnök.

A találkozón a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselői mellett részt vett Lazók Zoltán polgármester, Rajnai Gábor alpolgármester, Sólyom Jöran a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, Szanyi Gábor, a városrész települési képviselője, Bartalus László, a Beruházási és Településüzemeltetési Osztály vezetője és Kovács Gábor Ferenc, környezetvédelmi referens.

Amiért megszerveztük ezt a fórumot, az tulajdonképpen az volt, hogy a Nyíres és Német Dűlőkben élő 57 család jelezte felénk azt, hogy kiapadt a kútból a víz és kérték, hogy találjunk megoldást erre az áldatlan állapotra. Arra vállalkoztunk, hogy mire ezt a fórumot összehívjuk, reméljük, hogy már eredményről is be fogunk tudni számolni, és vannak eredmények – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a beszélgetést Lazók Zoltán polgármester.

A fórumon elhangzott, hogy két kút telepítése már folyamatban van, melyek még idén üzembe lesznek helyezve. Az egyik a Nyíres Dűlőben élőket látja majd el vízzel, míg a másik a Németh Dűlő lakóinak könnyíti meg a mindennapjait.

Szó esett a két dűlő hulladékkezelési gondjairól, de az utak járhatatlanságáról is panaszkodott egy ott lakó fiatalember.

A fórumon egy borbálai hölgy, azon túl, hogy örömét fejezte ki az óvoda felújítás miatt, a játszótér leromlott állapotát is szóvá tette, illetve elmondta, hogy nagy szükség lenne ott is egy átfogó felújításra.

A játszótérrel kapcsolatban egy pozitív dolgot tudunk mondani. TOP-os pályázat keretében fog megújulni a városnak több része a 2020-2021-es évben. Ennek egyik eleme a játszótérnek a felújítása. Épp a napokban jár le egy olyan határidő, mikor ennek a pályázatnak épp az erre vonatkozó műszaki tartalomra való javaslattétele történik. A 2020-as évben ennek a játszótérnek egy komoly megújítása valósul majd meg - fejtette ki Sólyom Jöran.

Szanyi Gábor, a városrész települési képviselője elmondta, hogy már folynak a tárgyalások egy bankautomata Borbálára való telepítéséről, illetve bizonyos forgalomkorlátozási lehetőségeket is vizsgálnak, az ott élők biztonságának megóvása érdekében.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek