Közélet
2019. december 07.

Télapó itt volt

Csütörtökön megérkezett a fehér szakállú Mikulás a Szent Borbála Térre, és ha már itt volt, úgy döntött, hogy még pénteken is megörvendezteti az oroszlányi gyerekeket.

A hét elején a Mikulásház beköltözött városunk főterére, melyben napokon át lázas munka folyt. Az Oroszlány Barátainak Köre lelkes tagjai a hideg idő ellenére is nagy gonddal díszítgették, szépítgették a parányi lakot, hogy mire megérkezik hosszú útjáról a jó öreg, addigra minden készen álljon a fogadására. Girlandok, angyalszálak, adventi koszorúk kerültek kívülre-belülre, sőt, néhány söprűre pattant aprócska Mikulás is megjelent a díszes házikó oldalában.

Nálunk minden közös munka. A házikót az OIH Zrt. munkatársai szállítják ki minden évben, ők is állítják fel, és a Baráti Kör tagjai, élükön Mikulás mamával, azaz Gyurkáné Nagy Olgával, berendezik azt - tudtuk meg az Oroszlány Barátainak Köre elnökétől, Fátrai Erzsébettől.

A Mikulás és persze a Krampuszok délelőtt tíz órától, délután hat óráig várták a gyermekeket csütörtökön és pénteken is, bár mindig később tértek nyugovóra, hiszen sok apróság látogatta meg őket a téren. A barátok jóvoltából a szakállas öreg apó puttonya annak ellenére sem ürült ki, hogy óvodások és kisiskolások csoportosan is érkeztek hozzá. 2000 darab csokimikulással és 30 kg szaloncukorral sikerült megajándékozni ebben az esztendőben a legkisebb oroszlányiakat, akik bónuszként ingyen utazhattak egy-egy kört az OKSZÍK előtt felállított kisvasúton.

Nem csak a gyerekeket varázsolta el a piros ruhás Télapó, hiszen az anyukák és apukák is szívesen fotózkodtak vele, sőt, csütörtökön még két menyasszony is meglepte őt a házikónál.

Az Oroszlány Barátainak Köre idén különféle újdonságokkal is szolgál az adventi időszakban. Varázslatos installációkat helyeztek ki a város több pontjára. A körforgalom nagy adventi koszorúja, és a Betlehemes Ház mellett, a téren angyalszárnyakkal szelfiezhetnek a vállalkozó szelleműek, a Polgármesteri Hivatal előtt Kellemes Ünnepeket felirat várja a padon pihenni vágyókat, míg a Hunyadi iskolánál egy mézeskalács házikó előtt készíthetnek mesés felvételt az arra járók.

Mint azt az egyesület elnökétől megtudtuk, ezeket az installációkat forrásaik függvényében, a jövőben igyekeznek majd megsokszorozni, illetve évről-évre vándoroltatni fogják őket, hogy mindenki örülhessen a különleges dekorációs elemeknek.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek