Önkormányzat
2019. december 11.

Ötórás ülés, megannyi döntés

Maratoni hosszúságú ülést tartott kedden a város képviselő-testülete. 22 napirendi pontot tárgyaltak, előtte azonban ismét tehetségeket köszöntöttek a döntéshozók.

November 23-24-én Oroszlányban, a Gárdonyi Sportcentrumban zajlott a Felnőtt Magyar Súlyemelő Bajnokság ahol az oroszlányi versenyzők kiemelkedő eredményeket értek el. Városunk súlyemelői 5 arany, 2 ezüst és egy bronzérmet nyertek. A város képviselő-testülete nevében a Felnőtt Magyar Bajnokokat és edzőiket Lazók Zoltán polgármester köszöntötte. Női 64 kg-os súlycsoportban: Szalai Lili az Oroszlányi Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület versenyzője nyert, lökésben országos serdülő csúcsot felállítva. Férfi 55 kg-ban Felnőtt Magyar Bajnok lett Bimbó Brendon Ronáldó, férfi 102 kg-ban Lucz Levente, mindketten az OVSEE versenyzői. A férfiak 67 kg-os súlycsoportjában bajnoki címet nyert Kerekes Balázs az Oroszlányiak Városi Sport Klubja súlyemelője. A férfi 73 kg Magyar Bajnoka, szintén az OVSK sportolója: Kerekes Patrik, aki országos junior csúcsot ért el szakításban.

A versenyzők edzőinek a munkáját is elismerték. Bagócs Jánosnak és Likerecz Attilának, az Oroszlányi Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület -, valamint Ehrlich Györgynek és Balázsfi Zoltánnak az Oroszlányiak Városi Sport Klubja edzőinek is gratulált a polgármester, megköszönve ezzel áldozatos munkájukat.

A testület ezt követően kezdte el ez évi utolsó rendes ülését és a napirendi pontok tárgyalását. Jövő évtől régi-új nevet kap az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár, melynek a jogszabályi változások miatt januártól Művelődési Központ és Könyvtár besorolása lesz, hiszen az adottságai, illetve a működési paraméterei ennek a névnek a használatára jogosítják fel az intézményt. A képviselő-testület döntése értelmében, januártól már a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlány (KFMKKO) névvel kezdi meg működését az OKSZÍK.

Második napirendi pontként tárgyalta a testület a szociális rendelet módosításáról szóló tervezetet, mely elfogadásra került, így módosult többek mellett a rendszeres települési támogatásra való jogosultság feltétele, de megemelik a tehetséges, szociálisan rászoruló tanulók továbbtanulási támogatása esetében a jogosultsági jövedelemhatárokat, valamint az adható támogatási összegeket is. A gyógyszertámogatás esetében, az évente adható 4 alkalom helyett 6 alkalom került meghatározásra. Ez a módosítás segítséget nyújt azoknak az időseknek, akik romló egészségügyi állapotuk miatt anyagi krízishelyzetbe kerülhetnek.

Az önkormányzati bérlakások bérleti díjában is, illetve a bérlakás-rendszer működtetésében is várható változás 2020-tól, ugyanis a most hatályos díjakat 2015-ben határozták meg. A megnövelt díjakból származó többletbevételt az üzemeltető a város tulajdonában lévő, még nem összkomfortos bérlakások fejlesztésére fogja költeni.

Oroszlány, egy újabb pályázatban való részvételéről is pozitív döntés született. Egy szlovák-magyar felhívásra a város pályázatot kíván benyújtani Komárom, Tata, Kisbér, Komárnó és Gúta konzorciumi partnereként. Az együttműködésnek köszönhetően, amennyiben a pályázat nyer, megújul végre a Malom-tó és környezete.

A képviselő-testület keddi döntése értelmében támogatásban részesül a város három gyermekorvosa, akik kérelmet nyújtottak be az önkormányzat felé, melyben jelezték, hogy a gyermek alapellátási feladatok finanszírozása továbbra is kedvezőtlen a feladatellátás nagyságához viszonyítva, és nem fedezi a ténylegesen ellátott létszám, munka és egyéb költségét. A testület, 2 millió 400 ezer forintos támogatást ítélt meg Dr. Gieszer Anna Zsuzsanna, Dr. Szenczi Julianna és Dr. Lakatos Klára részére.

A testület megvitatta Oroszlány város 2020-as egészségügyi programját, de a közlekedésfejlesztési koncepcióval kapcsolatban is döntöttek a városatyák.

Az ötórás testületi ülés végén Lazók Zoltán polgármester az egész grémium nevében kívánt békés, szép ünnepet úgy a hivatalban dolgozó kollégáinak, mint a város minden lakójának.

Az ülés teljes anyaga olvasható a weboldalunkon!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek