Sport
2020. február 21.

Hét ország legjobbjai Oroszlányon

Egy nemzetközi kosárlabda kupasorozatba nevezett be az OSE. Ez a kupasorozat 300 csapatot érint szerte Európában, U12, U14 és U16-os korosztályban. Az U16-os csapatok egy csoportja Oroszlányon mérkőzik meg egymással a csütörtöktől vasárnapig tartó tornán.

Jelentős várakozás előzte meg városunkban a rendezvényt, hiszen hosszú évek után ismét van egy ígéretes korosztály, mely nemzetközi körülmények között is helyt tud állni. Az OSE LIONS ifjú tehetségei a rendezvénynek köszönhetően házigazdaként is bekapcsolódhatnak a nemzetközi vérkeringésbe. Önkormányzatunk számos sportfejlesztésre lehet büszke, de ezek közül is kiemelkedik ez a csodálatos aréna. Úgy gondolom, a közelmúltban átadott sportcsarnok méltó helyszíne lesz e rangos megmérettetésnek, hiszen kevés település mondhatja el magáról, hogy olyan sokszínű és aktív a kosaras élete, mint nálunk, Oroszlányban. Az U-16 korosztály egy nagyon jelentős célcsoport. Fontos korszaka egy fiatal sportoló életének, mert ezt követően már csak egy korcsoportban mutathatja meg egy játékos, hogy mire képes, lesz e belőle profi játékos, vagy sem. A torna a résztvevők számára motivációt is jelenthet, hiszen a kosárlabda országonként különböző, és az ifjú tehetségeknek alkalmuk nyílik arra, hogy náluk erősebb csapatokkal, technikásabb játékosokkal felvehessék a ritmust - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Lazók Zoltán polgármester csütörtök délután az Európai Fiatalok Nemzetközi Kupája címet viselő négy napos kosárlabda rangadót, melynek a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok ad otthont.

A stadionban 9 csapat, Bulgária, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Románia, Szlovénia, Csehország és Magyarország legjobbjai mérkőznek meg egymással a következő napokban. A mérkőzéseket interneten keresztül élőben közvetítik csütörtöktől vasárnapig Európa szerte.

Három napig pattog majd a labda a csarnokban. A mi csapatunk most jutott be az I. osztályba, tehát a legjobb 16-ba. Azt gondolom, hogy a 12-16. csapat között helyezkedünk el most országos szinten. Előttünk leginkább az akadémiák állnak, akik teljesen más szinten dolgoznak. Velük nehéz felvenni a versenyt. A kupán résztvevő csapatok alkatban jobbak nálunk, képzettségben felvesszük velük a versenyt, viszont, mivel több erősebb és magasabb játékosa van az ellenfeleinknek, ezért általában a palánk alatti küzdelemben alul maradunk. A rendezvényen való részvételünk nem a győzelemről vagy a vereségről, mint inkább a fejlődésről szól, illetve azt a tapasztalatot és azt a lehetőséget kell szem előtt tartanunk, amit ez a torna hoz magával - fejtette ki érdeklődésünkre Kláris Zoltán utánpótlás vezető és az U16-os korosztály edzője, mikor az oroszlányi ifjú kosarasok esélyeiről kérdeztük.

A mérkőzések sorozatát az OSE Lions és a Debreceni Kosárlabda Akadémia U16-os növendékei nyitották meg. A meccs hazai vereséggel zárult.

Az oroszlányiak pénteken 18.00 órakor, szombaton 17.30-kor és vasárnap 15.00 órakor lépnek újra pályára.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek