Hír
2020. február 26.

A halak ismerője

Az oroszlányi születésű Somodi Csaba mutatta be Szigetközi kalandok című könyvét hétfő délután a KFMKK olvasótermében. A természet szeretete és az írói véna ötvöződéséből születet első könyve, mely 2019. december elején jelent meg. Ez adta a februári „ Így írnak Ők...” sorozat apropóját.

A szerző a kezdetekkor egy internetes blogon publikálta írásait, melyek akkoriban inkább szakmai hangvételűek voltak, mint irodalmiak, hiszen a horgászat rejtelmeibe engedte betekinteni az olvasókat.

„Ez engem nem elégített ki és elkezdtem játszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha írnék egy meseszerű történetet. Így született meg a Halszemmel című, három részes novellám, mely egy kis halnak a szemszögéből mutatja be a víz alatti világot. Ahogy születtek a sorok, úgy kezdtem el egyre jobban szeretni az írást, és elhatároztam, hogy nem fogom abbahagyni. A víz alatti világ után, a vízparti környezetről és azokról az emberekről kezdtem el írni, akik oda járnak” - mesélt a könyv születéséről a fiatal író.

A kötetben 17 horgásznovella, és 5 vers olvasható, az egyedi illusztrációkat pedig a szintén oroszlányi Eichardt János készítette, aki iskolatársa volt a szerzőnek.

Somodi Csaba, a könyvtárban nem csupán első könyvéről beszélt, hanem a Szigetközben átélt horgászkalandjai során készített fotóit és személyes történeteit is megosztotta a szép számú közönséggel, akiknek a találkozó végén lehetőségük nyílt megvásárolni és a szerzővel dedikáltatni a könyvet.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek