Hír
2020. február 29.

Elismerés az oroszlányi alkotónak

Nem csak az alkotók, a szervezők is izgatottan várták február 28-át, amelyre Környe életében első alkalommal került sor, hiszen korábban ilyen kezdeményezésre nem volt példa.

A környei önkormányzat 2019 májusában hirdetett fotópályázatot. A pályázat az amatőr fotósokhoz szólt, a kiíró olyan képeket várt, amelyek a falu jellegzetes, vagy kevésbé ismert természeti, illetve épített értékeit, látnivalóit mutatják be.

A megadott határidőig 25 alkotó összesen 293 fotót juttatott el a kiíróhoz, 16-an Környén élnek, mellettük Budapestről, Tatabányáról, Oroszlányból, Vértessomlóról és Bokodról is pályáztak.

A pályázatokat elbíráló zsűri elnöke, Juhász Attila fotóművész négy körben szűkítette a képeket, de még így is nehéz feladat előtt álltak Beke László polgármesterrel és Soltész László pedagógussal a végső sorrend kialakításakor.

Végül 37 vászonkép készült, és nyílt belőlük kiállítás a környei Művelődési Házban.

Az április 23-áig látható tárlaton a következő alkotók fotói láthatja a nagyközönség: Babér Zoltán Győző (Oroszlány), Bálint Balázs (Tatabánya), Baranyáné Veszprémi Judit (Környe), Halmi Helga (Bokod), Horthy Ákos (Környe), Lencz Tímea (Vértessomló), Nagy Mátyás (Környe), Nagy Tamás (Környe), Pintér Sándor (Környe), Rostás Zsuzsanna (Környe), Szalay Gyula (Környe), Szőnyi István (Budapest), Szuhaj Katalin (Budapest), Vida Mária (Környe), Vincze Alexandra (Környe), Zsebők Edina (Környe).


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek