Hír
2020. február 29.

Gyermekvédelmi tanácskozás

A helyi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat csütörtök délután szervezte meg előző évi gyermekvédelmi munkát értékelő tanácskozását a Polgármesteri Hivatalban. A fórumon részt vett városunk két alpolgármester, Rajnai Gábor és Szabó Mihály is.

„Évek óta gyakorlat, hogy törvényi felhatalmazás útján minden évben meg kell tartani az előző év gyermekvédelmi munkáját értékelő, összegző tanácskozást. Szintén törvényi előírás, hogy ennek minden év február 28-ig meg kell történnie. A mai is egy ilyen esemény, melyen az összes Oroszlány területén dolgozó szakember a védőnőtől a rendőrségig, az óvodáktól az iskolákig jelen van, és értékelik az előző évi munkájukat. Törvény írja azt is elő, hogy be kell kérnünk az éves gyermekvédelmi beszámolót a jelzőrendszeri tagoktól, melyek a megadott határidőig beérkeztek. Erről készül egy szakmai anyag, kiegészítve az itt elhangzottakkal, és ebből fog összeállni az az előterjesztés, mely a képviselő-testület elé kerül elfogadásra. Tapasztalatunk az, hogy jól működik a jelzőrendszer, próbáljuk a jó együttműködéseket megtartani, illetve ahol még erősíteni kell, ott igyekszünk eleget tenni. Próbálunk új lehetőségeket kiaknázni, akár a prevenciós lehetőségeket is”- foglalta össze az esemény lényegét Gombosné Márkus Anita szakmai vezető.

A rendezvény végén Rajnai Gábor alpolgármester megköszönte a Szolgálat dolgozóinak áldozatos munkáját, majd biztosította őket, hogy a jövő tekintetében felvetődő kérdéseket, problémákat tolmácsolja Oroszlány Város Képviselő-testülete felé.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek