Koronavírus
2020. március 25.

Megérkeztek a maszkok

Megérkezett az első, 4000 darabot tartalmazó arcmaszk szállítmány a Polgármesteri Hivatalba, melyet az előzetes megrendelés alapján további több 10 000 fog követni.

A városlakók a maszkokat március 26-tól, csütörtöktől kezdődően 10 és 16 óra között vehetik át a Szent Borbála téren felállított két faháznál. Az eszközök osztását önkéntesek bevonásával az önkormányzat dolgozói végzik.

Szintén az önkénteseknek köszönhetően, közel 2000 darab varrott szájmaszk is készült, melyek fertőtlenítés után kerülnek kiosztásra. Ezen túlmenően folyamatban van gumikesztyűk és fertőtlenítők beszerzése is.

Azt tudni kell, hogy a maszk önmagában nem véd meg a fertőzéstől. Mivel azonban nem tudhatjuk, hogy vírushordozók vagyunk, ezért segítségével csökkenthetjük az esetleges fertőzés továbbterjedését.

Lazók Zoltán polgármester 170 millió forintot különített el a koronavírus elleni védekezésre, és ha szükséges , akkor további költségvetés átcsoportosítást is eszközölni fog.

A városvezető továbbra is azt kéri Oroszlány lakosságától, hogy maradjanak otthon, minél kevesebb emberrel érintkezzenek, és tartsák be a rendkívül fontos higiéniai előírásokat!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek