Egészség
2020. április 05.

Véradás

Közel 100-an adtak vért a Magyar Vöröskereszt által szervezett szombati véradáson a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár aulájában.

A koronavírus járvány az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársait is próbára teszik, akik kitartóan és megfeszített erővel dolgoznak, hogy a biztonságos vérellátás folyamatos legyen. Az iskolák és közintézmények bezárása miatt sorra maradnak el a véradó események, azonban a vérkészlet pótlása kiemelten fontos feladat a beteg emberek megsegítésére.

A véradó és vért kapó személyek egészségének védelmében számos megelőző intézkedéseket hoztak. Oroszlányban is azok jelentkezését várták, akik az előzetesen közzé tett kritériumoknak 100 %-osan megfeleltek. A jelentkezőket szigorú szabályok szerint előválogatták, a legkisebb gyanú esetén a véradó a vérgyűjtési helyiségbe nem léphetett be. A lehető legkisebb mértékűre csökkentették a személyes kontaktust, korlátozták a helyszínen tartózkodók számát, a jelentkezők között be kellett tartani a 1,5 méteres távolságot.

Az óvó rendszabályok és a kijárási korlátozás sem szegte kedvét városunk önkéntes véradóinak, hiszen 99 fő nyújtotta karját segítő szándékkal. Ez a létszám jóval meghaladta a 2019. december végén megtartott városi véradáson résztvevők számát.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek