Intézmény
2020. június 04.

Elismerés a pedagógusoknak

Pedagógus nap alkalmából elismerések átadására került sor szerda délután a polgármesteri hivatal tanácstermében. A megjelenteket, köztük Lazók Zoltán polgármestert, Rajnai Gábor alpolgármester és Székely Antalt, a Humán Bizottság elnökét Dr. File Beáta jegyző üdvözölte.

„Boldog lehet az az ember, aki olyan iskolában, olyan pedagógusok keze alatt nevelkedhetett, akikre sok év múltán is jó szívvel gondolhat. Az ilyen ember számára – közéjük sorolom magamat is – ünnep minden nap, amit az iskola közelében tölthetett. Ma is ünnepelünk, ünnepeljük a pedagógusokat, akik a mindennapok forgatagában szinte már-már láthatatlanul teszik a dolgukat, akik páratlan alázattal hordozzák szívükben, munkájukban valamennyiünk közös jövőjét: a magyar ifjúságot. A pedagógus ott van diákjai szavaiban, mozdulataiban, de magunkba pillantva is tetten érhetjük egy-egy régi, kedves tanárunk, tanítónk szívünkre helyezett gondolatát, kitartását. Sokunk számára örökös mércét, soha nem halványuló példaképet jelentenek ők, Önök.

A pedagógusok munkája talán soha nem szólt ennyi küzdelemről, alkalmazkodó készségük, türelmük valószínűleg soha nem állt ki annyi próbát, mint napjainkban. Többek között ezért is tartom különösen időszerűnek és indokoltnak azt, hogy pedagógusnapkor fejet hajtsak Önök előtt. Társadalmunk anomáliái, problémái megoldásra váró feladatként mind-mind ott tornyosulnak pedagógusaink előtt.

A város nevében köszönöm egész éves lelkiismeretes és áldozatos munkájukat, amellyel a nehéz helyzetekben is helyt álltak, óvták, tanították gyermekeinket, jövőnket! Kívánok jó egészséget, pedagógusi hitük megtartását és sok-sok gyermekmosolyt!”- mondta köszöntőjében Lazók Zoltán polgármester.

Az eseményen városunk aktív és nyugdíjba vonuló óvodapedagógusai, művészeti-, általános és középiskolás tanárai, valamint a Pedagógus Szakszolgálat munkatársai vehettek át elismeréseket.

A pedagógus napon elismerésben részesültek névsora a mellékletben olvasható.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek