Egészség
2020. June 30.

Véradás

Bár kevesebben, mint tavaly, de így is 57-en érkeztek hétfőn a Magyar Vöröskereszt által szervezett hagyományos nyári véradásra a művelődési központ aulájába.

A koronavírus járvány az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársait is próbára tette, akik kitartóan és megfeszített erővel dolgoztak, hogy a biztonságos vérellátás folyamatos legyen. Azonban a veszélyhelyzet után is kiemelten fontos feladat a vérkészlet pótlása, a beteg emberek megsegítése.

A véradó és vért kapó személyek egészségének védelmében a megelőző intézkedések továbbra is életben maradtak. Oroszlányban is azok jelentkezését várták, akik az előzetesen közzé tett kritériumoknak 100 %-osan megfeleltek. A jelentkezőket szigorú szabályok szerint szűrték, kötelező volt a védőmaszk használata és folyamatos volt a fertőtlenítés.

Zigó Jana, a Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt koordinátora köszönetét fejezte ki a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárnak, hogy idén már második alkalommal biztosítottak helyszínt az életeket mentő véradásnak.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek