Hír
2020. August 02.

Hűsítő italtippek a nyári forróságban

Nincs is jobb, mint a forróságban nagyokat szürcsölni egy hűsítő italból! De hogyan készüljön a tökéletes limonádé? Milyen gyümölcsöket használjunk és milyen arányban?

Szervezetünk számára fontos a megfelelő folyadékellátás, különösen igaz ez a nyári hónapokban. A meleg ellen testünk párologtatással védekezik, így hőségben gyorsabban veszítünk vízkészletünkből. Ha már unjuk a vizet, és a boltban megvásárolható cukros üdítőket inkább elkerülnénk, akkor is számtalan izgalmas alternatíva létezik szomjoltásra.

Tudjuk azt, hogy 2-3 liter, szénsavmentes ásványvízzel tehetjük magunknak a legjobbat. De mi van akkor, ha már unjuk a sima vizet és szívesen kóstolnánk valami mást? Határt csak a képzeletünk szab, hogy milyen variációban, mely gyümölcsökkel készítjük el ezeket a nyári itókákat. Eperből, málnából, citrommal, naranccsal, kivivel, áfonyával, esetleg görög-, illetve sárgadinnyéből is alkothatunk finomakat.

Nagyon fontos, hogy lehetőleg ásványvizet, esetleg tisztított ivóvizet használjunk, mert a csapvíz klóros mellékíze nem tesz jót a készülő limonádé aromájának. Az arányok kitalálása is ízlés kérdése: aki sűrű, gyümölcskása jelleget szeretne a limonádéjának, az kevesebb vízzel hígítsa az italt.

Tiszta, viszonylag szmog mentes helyről származó bodzavirágból is fantasztikus limonádé készülhet, a citrom-narancs párosítások felfrissítenek, a málnás és epres változatok kényeztetnek.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek