Hír
2020. August 05.

Bányásznapi egyeztetés

Bányásznapi egyeztetésre került sor kedden a polgármesteri tárgyalóban, melynek fő témája a koronavírus elleni védelem szabályainak lehetséges betartása volt. A tárgyaláson a városvezetőkön kívül részt vett a művelődési ház igazgatója, valamint a rendőrkapitány is.

Mint azt már korábban is megírtuk, a 4 napos rendezvénysorozat szeptember 3-án, csütörtökön veszi kezdetét a 70. Központi Bányásznapi Ünnepséggel, melyre a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében kerül sor.

Szeptember 4-én, pénteken délután a Szent Borbála téren a Bányászok emlékművénél lesz koszorúzás, majd ezt követően a művelődési házban Dobi Márta helyi alkotóművész kiállítás megnyitójával folytatódik a program. A tárlat bemutatása után a szabadtéri színpadon fellép az élő rock legenda, Török Ádám és a Mini, valamint a Beatles emlékzenekar, a The Black Birds. A két esemény között a hagyományos mécseses felvonulásra kerül sor.

Szeptember 5-én, szombaton délelőtt az évek óta nagy érdeklődést kiváltó csilletoló verseny kerül megrendezésre. A délutáni programok a szabadtéri színpadon fognak zajlani, ahol először két helyi zenekar – az Outro és a Tigroszlán – lép fel, majd sztárzenekarként Varga Miklós és Koroknai Árpád új zenekara lép színpadra. Az előadásokra a járványhelyzet miatt korlátozott számban karszalagokat lehet majd vásárolni a KFMKK információjában.

Ugyanezen a napon délelőtt, a majki Bányászati Múzeumban IX. alkalommal kerül sor a régi XX. aknai dolgozók találkozójára, majd koszorúzás lesz a bányász áldozatok emlékfalánál. A külső helyszín eseményeit gazdagítja a délben kezdődő Bányász Zenekarok Találkozója, melyet az idén 75 éves Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar szervez. A múzeumban zajló eseményeket ingyenesen, a helyszínen átvehető karszalaggal lehet majd látogatni.

A zárónapon, szeptember 6-án, vasárnap délelőtt a szokásos főzőversenyre várják a csapatokat a strand területén, ekkor rendezik meg a „Bányásznapi tekerést”, valamint egész napos streetball lesz a polgármesteri hivatal és az uszoda parkolójában.

Az eseményekről bővebb tájékoztató a későbbiekben lesz elérhető a város médiafelületein.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek