Évforduló
2020. augusztus 31.

Megemlékeztek a tűzoltók

Vasárnap ünnepelte megalakulásának 109. évfordulóját az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jeles esemény alkalmából a Szent Flórián téren koszorúzással egybekötött megemlékezést és családi napot szerveztek.

A rendezvényen részt vett többek között Emődi Ferencné, a Járási Hivatal vezetője, Szabó Mihály alpolgármester, Szabó Imre, az Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, valamint a környékbeli települések önkéntes tűzoltó egységei is.

A megjelenteket Tyukodi József egyesületi elnök köszöntötte, majd történelmi visszatekintéssel folytatta: „Oroszlányban az első tűzoltószertár 1898-99 között épült társadalmi összefogással. Az egyesület megalakulásának ideje 1911. augusztus 28., az első parancsnok László Gusztáv volt. 2011 augusztusa óta ünnepelünk itt a Szent Flórián téren, amikor a 100. évforduló alkalmából zászlót kaptunk, kopjafát állítottunk, így minden évben méltó tisztelettel adózunk azoknak, akik az egyesület gondját viselték. Ma, 2020 augusztus 30-án az ÖTE 109. évfordulójára emlékezünk, koszorúzunk és családi napot tartunk”.

Szabó Mihály alpolgármester a következő gondolatokat fejtette ki: „Nem véletlenül lett Szent Flórián a tűzoltók védőszentje, hiszen Ő testesíti meg az önfeláldozást és a bátorságot. Napjainkban ezt a gyakran tragédiák kísérte hivatást csak az emberiesség, a másokért tevés és a hősies bátorság hármas eszméje jegyében lehet teljesíteni. A mai főhajtás is igazolja, hogy az elkötelezett hivatástudat alapja a vállalt munkába vetett hit és a hagyományokhoz való ragaszkodás. A város önkormányzata és képviselő-testülete nevében köszönetemet fejezem ki az Önök több, mint egy évtizedes önkéntes munkájukért, melyet Oroszlány érdekében és az itt élőkért végeznek!”

A megemlékezés zárásaként a jelenlévők koszorúkat helyeztek el a kopjafánál.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek